Σας αφιερώνω μια ειδυλλιακή εικόνα από τη ζωή μας στα προάστια - Τα σκουπίδια 5η μέρα είναι αμάζευτα στο Γέρακα !!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σας αφιερώνω μια ειδυλλιακή εικόνα από τη ζωή μας στα προάστια - Τα σκουπίδια 5η μέρα είναι αμάζευτα στο Γέρακα !!!

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 | 2:59 μ.μ.


Εδώ και δύο χρόνια περίπου έχουμε μετακομίσει στο Γέρακα. Μια προαστιακού τύπου περιοχή, δίπλα στην Αγία Παρασκευή.
Είναι πολύ ωραία η προαστιακή μας γειτονιά. Όχι όπως άλλες γειτονιές που πνίγονται στο τσιμέντο. 

Εδώ ζουν μεσοαστικές οικογένειες, υπάρχουν ωραίες παιδικές χαρές, στις οποίες μπαίνεις με δική σου ευθύνη γιατί δεν έχουν καμία απολύτως πιστοποίηση ασφαλείας και έτσι τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους της ζωής. Ξεκινώντας από την πτώση από κούνια ας πούμε ή από την τραμπάλα. Ή πτώση από σπασμένο παγκάκι.


Επίσης ο Δήμος Γέρακα λειτουργεί με ρυθμούς Μεξικού, όπως το ξέρουμε από το Λούκυ Λουκ. Πέντε (5) μέρες τώρα ξεκουράζεται. Τα τηλέφωνα δεν απαντάνε ούτε σήμερα. Μάλιστα το μύνημα στη γραμμή σου βγάζει ότι ο αριθμός που κάλεσες και που γράφει στο σάιτ του Δήμου δεν υπάρχει! χαχα!

Τα σκουπίδια 5η μέρα είναι αμάζευτα. Αφού δεν είχαμε χιόνι, κάνουμε σκι στα σκουπιδοβούνια.


Ακόμη εδώ πολλοί γέιτονες, ασκούνται στο ιδιάζον νεοελληνικό σπορ, "κάνε ό,τι κάνουν". Δηλαδή, βλέπει ότι οι κάδοι είναι τίγκα, αλλά πετάει τις σακούλες του από πάνω, έχοντας δει κι άλλους που το έχουν κάνει. Όποιος τους θάψει πρώτος με τη δική του σακούλα, μάλλον κάτι θα κερδίζει, δεν εξηγείται αλλιώς. 
Το άλλο αγαπημένο σπορ, είναι "πέτα τα σκουπίδια στην ανακύκλωση". Αυτό παίζεται κρυφά. Αν σε δουν έχασες.

Σας αφιερώνω μια ειδυλλιακή εικόνα από τη ζωή μας στα προάστια. Κυρίως για εσάς που ζείτε μέσα στο τσιμέντο του κέντρου, στην Κυψέλη και τους Αμπελόκηπους για παράδειγμα, ή στις ασφυκτικές γειτονιές του Πειραιά. Αν έχετε χρόνο, ελάτε μια βόλτα στα μέρη μας, να ανασάνετε λίγο καθαρό αέρα. 

Σίγουρα όταν επιστρέψετε στη γειτονιά σας, θα νιώσετε λίγο περισσότερο τυχεροί.

Καλή οικολογική χρονιά!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...