Μερτύρης: Αγαπητοί συνδημότες η παράταξη μας, συνεπής στα δημοκρατικά κεκτημένα, αγωνίζεται για την δημοσιοποίηση όλων των «προβληματικών» ζητημάτων που η διοίκηση του σημερινού Δημάρχου δημιουργεί. Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Αγαπητοί συνδημότες η παράταξη μας, συνεπής στα δημοκρατικά κεκτημένα, αγωνίζεται για την δημοσιοποίηση όλων των «προβληματικών» ζητημάτων που η διοίκηση του σημερινού Δημάρχου δημιουργεί.

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 | 4:23 μ.μ.




ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ 

ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ 07.11.2017


Με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνήλθε στις 7/11,στο Δημοτικό  κατάστημα Παλλήνης, το Συμβούλιο του Δήμου μας.

Κατά πάγια  τακτική του Δημάρχου, οι τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος και οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού είχαν πάλι την ξεχωριστή τους θέση. Αναρωτιέται κανείς τελικά τι «σoϊ» προϋπολογισμός συντάσσεται, ώστε να προβαίνει  στην 14η   αναμόρφωση! Θα αποδοθούν τελικά ευθύνες  στις  αρκετές πια λαθεμένες εισηγήσεις του κ. Γενικού;

Η παράταξη μας αναζητώντας αλήθειες που θα περιορίσουν τις σπατάλες του δημόσιου χρήματος, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που ενώ φαντάζουν ως ήσσονος σημασίας, ουσιαστικά αντανακλούν σε σκοπιμότητες που μόνο το «Δημαρχιακό δίδυμο» γνωρίζει. Από τα προ ημερησίας ήδη, ο δημοτικός μας σύμβουλος κ. Καρατζάς έθεσε το ερώτημα. Γιατί άραγε γίνονται συνεχώς κατατμήσεις έργων κ. Δήμαρχε σε αντίθεση με το νόημα και την θέληση του νόμου;  Στο 7οθέμα π.χ., ακούσαμε φτηνά επιχειρήματα, για την αναγκαιότητα αγοράς καινούργιου σκαπτικού μηχανήματος αξίας μεγαλύτερης των 80.000 ευρώ, γιατί έχουμε «χειριστές που κάθονται», «επειδή τα άλλα μηχανήματα είναι απηρχαιωμένα» και μάλιστα «δύο από τα τέσσερα χαλασμένα»!

Ομολογία ανικανότητας; Ομολογία «ελαφριάς» αντιμετώπισης του δημόσιου χρήματος; 

Η συνεδρίαση όμως αυτή, στιγματίσθηκε από την   «εμπαθή» στάση του Δημάρχου, να αντικαταστήσει από την θέση του αντιπροέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της «Κοινωφελούς»,  τον ανεξάρτητο πια Δημοτικό σύμβουλο κ. Καρκούλια, επικαλούμενος διατάξεις του Κώδικα των Δήμων. Σε απάντηση βέβαια αυτών ο κ. Καρκούλιας (δικηγόρος στην ιδιότητα) επικαλέσθηκε σαφείς ρήσεις  του κανονιστικού πλαισίου που δεν προβλέπουν αυτοδίκαιη αντικατάσταση μέλους από το  συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο μετά από ανεξαρτητοποίηση. Στο ρητορικό ερώτημα  μάλιστα  του κ. Καρκούλια προς τον Δήμαρχο, πως αν το Δημοτικό συμβούλιο, αρμοδιότητα του οποίου είναι η επιλογή των προσώπων  στις επιτροπές, αποφάσιζε υπέρ της παραμονής του  θα την αποδεχόταν ως έγκυρη ή όχι, ο κ. Ζούτσος απέφυγε να απαντήσει.

Αλγεινή επίσης εντύπωση, δημιούργησε στους παρευρισκόμενους, η «απαθής αντίδραση» του Δημάρχου, στα όσα ο κ. Καρκούλιας του καταμαρτύρησε για «διαπλοκή» με  συγκεκριμένα ονόματα και διαδρομές. Επί των σοβαρών αυτών καταγγελιών, σύσσωμη η Αντιπολίτευση ζήτησε και ζητά από τον Δήμαρχο  επαρκείς απαντήσεις.

Στα προ ημερησίας θέματα τέθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης μας κ. Μερτύρη δύο πολύ σοβαρά ζητήματα.. Το ένα αφορά στην είδηση για καταβολή αντιτίμου parking στον τερματικό σταθμό του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Μια τέτοια απόφαση, ανέφερε ο κ. Μερτύρης, θα επιβαρύνει αρκετά σοβαρά τα οικονομικά εκατοντάδων συμπολιτών μας και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην χρήση του μέσου σταθερής τροχιάς, με τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες. Ακόμη και σε αυτό το ζήτημα ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε με το ναι μεν να το δούμε, αλλά αν είναι μια συμβατική συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρεία, τι μπορούμε να κάνουμε; Δυστυχώς ούτε σκέψη στο μυαλό του, ότι ένας Δήμαρχος αν χρειαστεί ανάγκη, πρέπει να πρωτοστατήσει σε όποιους αγώνες χρειάζονται, για την εξασφάλιση των συμφερόντων των συμπολιτών του.

Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα, αφορά στις αυθαίρετες αναθέσεις εργασίας σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Προηγείται η εργασία και ακολουθεί η ανάθεση ή δεν πληρώνονται δουλεύοντας αφιλοκερδώς, όπως μετά τις αποκαλύψεις Δρακόπουλου, ισχυρίσθηκε ο Δήμαρχος;  Ποιος δουλεύει ποιόν τελικά;  Στο ίδιο θέμα επίσης δημιουργούνται και προβληματισμοί γι’ αυτήν  καθ’ αυτήν την  δημοκρατική λειτουργία. Στο επεισόδιο (καταγγελία του Τοπ. Προέδρου της Ανθούσας), για παραβίαση του κοινοτικού καταστήματος από δύο εργάτες,  που έφερε στο αστυνομικό τμήμα τον ίδιο, τους δύο εργαζόμενους του Δήμου, τον Δήμαρχο και τον Γενικό του Γραμματέα, αναδεικνύεται  το πως ο Δήμαρχος έχει ξεφύγει κάθε ορίου. Δεν δίνει -στερεί πια- στον εκλεγμένο Τοπικό Πρόεδρο, το κλειδί  εισόδου στον χώρο όπου ενεργεί και συνέρχεται το τοπικό Συμβούλιο, ως αντίδραση-αντίποινα. Πρωτάκουστο;

Ο Αυταρχισμός στο μεγαλείο του.

Αγαπητοί συνδημότες η παράταξη μας,  συνεπής στα δημοκρατικά κεκτημένα και πιστή στις θεσμικές αυτοδιοικητικές λειτουργίες, αγωνίζεται για την δημοσιοποίηση όλων των «προβληματικών» ζητημάτων που η διοίκηση του σημερινού Δημάρχου δημιουργεί.  Επιδίωξη μας, να περιοριστεί στο ελάχιστο αν όχι να μηδενισθεί, η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια και η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Δημοτική Παράταξη

Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη-Πόλεις για να ζεις.

Γραφείο τύπου. 


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...