Με «τραυματισμένη» πλειοψηφία, (14-10) αποδεκτές οι προτάσεις της εταιρείας «Καμπά Εμπορική» για την ΠΟΑΠΔ στην Κάντζα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Με «τραυματισμένη» πλειοψηφία, (14-10) αποδεκτές οι προτάσεις της εταιρείας «Καμπά Εμπορική» για την ΠΟΑΠΔ στην Κάντζα

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 | 9:30 π.μ.



Συνεδρίαση που τα είχε όλα, αυτή  που διεκπεραιώθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης.  
Το θέμα της,  αφορούσε  τις «προτάσεις της εταιρείας «Κάντζα Εμπορική Α.Ε.» οι οποίες εστάλησαν στο Δήμο Παλλήνης,  την 18η Απριλίου 2017 και προσδιόριζαν την ταυτότητα των έργων  συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. €  τα οποία δέχεται να υλοποιήσει στο Δήμο  Παλλήνης, στο πλαίσιο της «κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της» προς την τοπική κοινωνία. (Τις προτάσεις της εταιρείας προς το Δήμο Παλλήνης μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ) 

Στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης έπρεπε να ληφθεί  η σχετική απόφαση  και προς την κατεύθυνση αυτή προετοιμάστηκαν όλες  οι «συνιστώσες»,  θεσμικές, συλλογικές  και μη, δεδομένου δε, του «θερμού» κλίματος που είχε ήδη προκληθεί από άστοχες, αμφιλεγόμενες και παρελκυστικές τακτικές  εκ μέρους της  δημοτικής αρχής,  οι ενδείξεις ήταν πως, ναι,  η συνεδρίαση θα τα είχε …όλα!

 Και τα είχε…
• Διήρκεσε περί τις 7 ώρες
• Επικράτησε κατά την μεταμεσονύκτια ψηφοφορία  η πρόταση του κ. Δημάρχου με τον μικρότερο αριθμό ψήφων που είχε από το 2011 δική του  εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
14 υπέρ και 10 κατά. Από τους 10 οι 8 ψήφισαν κοινή πρόταση και οι υπόλοιποι 2 (Α. Βίτσιος και Ν. Γαβράς) υποστήριξαν δικές τους προτάσεις.
• Η συνεδρίαση, είχε: εκνευρισμό, ένταση, λεκτικές αψιμαχίες, χειροκροτήματα, αποδοκιμασίες, επιφωνήματα, προσβλητικούς υπαινιγμούς, δυνατές φωνές, ενίοτε και κραυγές, αφορισμούς και τέλος, αμηχανία σιωπής εκ μέρους αρκετών συμβούλων της πλειοψηφίας.
Επιπρόσθετα, είχε: απουσίες Δημοτικών Συμβούλων δικαιολογημένες, απουσίες σκοπιμότητας, «τακτικισμούς» εμφανείς και  αφανείς στο «γυμνό μάτι»  –κάποιοι θεωρούν εαυτούς ευφυέστερους των άλλων, κακό πράγμα η υπερεκτίμηση εαυτού και η υποεκτίμηση ετέρων- και για πρώτη φορά από το 2011, κοινή πρόταση εκ μέρους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Είχε ακόμη: δύο Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας οι οποίοι στην ψηφοφορία ανάδειξης της μιας εκ των δύο προτάσεων,  επίλεξαν την κοινή πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η κ. Ειρήνη Κουνενάκη διατυπώνοντας σκεπτικό «επιφυλάξεων και προβληματισμού» επιχειρηματολόγησε υποστηρίζοντας ότι "το σημείο Α της εισήγησης του κ. Δημάρχου που έγινε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2017 δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα." (Σημ. "Ν": είχε αποφασιστεί να αναζητηθεί γνωμοδότηση εξειδικευμένου νομοτεχνικού γραφείου για το κατά πόσο και προς ποιά κατεύθυνση επηρεάζει  νεότερος νόμος (εκδόθηκε τον Νοέμβριο 2016)  το θεσμικό πλαίσιο της ΠΟΑΠΔ) .
Ο κ. Δημήτριος Καρκούλιας, ζήτησε να διακοπούν άμεσα οι συνομιλίες με την εταιρεία και να υπάρξει απόλυτη άρνηση προς την ανέγερση του εμπορικού Κέντρου.

Δείτε την συνέχεια του ρεπορτάζ στον ΝΕΟΛΟΓΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...