Ισόβια στη δολοφόνο του Κορωπίου - Η Γιαγιά της το 1963 είχε κάψει ζωντανό τον σύζυγό της Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ισόβια στη δολοφόνο του Κορωπίου - Η Γιαγιά της το 1963 είχε κάψει ζωντανό τον σύζυγό της

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 | 9:57 μ.μ.

 

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των 18 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην 27χρονη, επονομαζόμενη «φόνισσα του Κορωπίου», για τη δολοφονία της 35χρονης εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της, Θεοδώρας Πασπαλά. Η 27χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο με την ομόφωνη απόφασή του την καταδίκασε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

«Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» ήταν η τελευταία φράση της προέδρου προς την 27χρονη κατηγορούμενη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να ερευνηθεί εάν ο 41χρονος εραστής της κατηγορούμενης και σύζυγος του θύματος έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο ακροατήριο. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, κ. Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι η οικογένεια νιώθει δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. «Αυτή η υπόθεση δεν είχε μόνο θύμα την άτυχη γυναίκα, αλλά και τις ψυχές δύο παιδιών που αναζητούν τη μητέρα τους. Ήταν ένα έγκλημα εκ προμελέτης» σημείωσε μεταξύ άλλων.


Από τη μεριά της, η Έλλη Πασπαλά, αδελφή του θύματος, ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφασή της και επεσήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. «Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στη φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα» δήλωσε.

Η συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης, Ειρήνη Μαρούπα, τόνισε: «Η απόφαση αυτή δεν απέμεινε δικαιοσύνη, ενώ δέχθηκε το δικαστήριο ότι τα γεγονότα έγιναν υπό βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Πάσσαρης κι άλλοι. Είναι αδιανόητο, όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους, να μην αναγνωρίζεται αυτό στην ποινή».

Καταπέλτης η πρόταση της εισαγγελέως 

Νωρίτερα, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών επισήμανε ότι 27χρονη ήταν αποφασισμένη να  σκοτώσει το βράδυ εκείνο της 3ης Αυγούστου 2016, όταν έμπαινε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της, ενώ τόνισε ότι «ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα» και προσέθεσε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα βίαιο που διεπράχθη από μια νεαρή μητέρα. 
Όπως είπε, αυτό που όπλισε το χέρι της ήταν η χρόνια αντιζηλία τους για τον 41χρονο άνδρα, με τον οποίο και οι δύο είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. 

«Η κατηγορουμένη τον γνώρισε σε πολύ μικρή ηλικία, είχε αναπτύξει αισθηματικό δεσμό μαζί του και τη δική της οικογένεια, και επιζητούσε διακαώς την κοινωνική αποκατάσταση και την αναγνώριση των παιδιών της» περιέγραψε η εισαγγελέας, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό που ώθησε την 27χρονη στο έγκλημα ήταν το γεγονός ότι ο 41χρονος θέλησε να επικοινωνήσει με τα δύο παιδιά που είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του, η οποία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή της παίρνοντας διαζύγιο και εξασφαλίζοντας μια καλή διατροφή. 

Η εισαγγελέας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της 27χρονης κατηγορουμένης πως ήταν σε άμυνα όταν έστρεφε το μαχαίρι σε βάρος του θύματός της προσπαθώντας να προστατεύσει το δίχρονο παιδί της που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. «Ξεχωρίζει η κραυγή του θύματος "φύγε από το σπίτι μου", τα παιδιά σπεύδουν, ειδοποιούν τον πατέρα τους, προσπαθούν να της πάρουν το μαχαίρι. (...) Δεν ταιριάζουν με τα γεγονότα που περιγράφει τα πλήγματα που έχει δεχθεί η θανούσα. Η γυναίκα επλήγη από πίσω. Η κατηγορούμενη είναι σίγουρα πάνω από τη θανούσα... Χτυπάει με πρόθεση να επιφέρει τον θάνατό της... Στα πλήγματα που έχει καταφέρει υπάρχει και αναστροφή του μαχαιριού. Γύρισε το μαχαίρι στην πληγή. Επιθυμούσε τον θάνατό της... Όλα έχουν γίνει μέσα στο σπίτι» είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στις αιτιάσεις της κατηγορούμενης ότι το θύμα τη σταμάτησε έξω από το σπίτι της, της επιτέθηκε και της επέφερε εκεί τα πρώτα πλήγματα. 

«Η κατηγορούμενη είχε ήδη το κοφτερό μαχαίρι μαζί της, δεν ήταν τυχαία στα ψώνια της, ήταν δίπλα της. Πώς κατάφερε να το βγάλει εκείνη την ώρα από τη σκληρή θήκη του; Ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα» επεσήμανε η εισαγγελέας, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα έγκλημα βίαιο που διεπράχθη από μια νεαρή μητέρα.

«Έγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της» τόνισε.

Εγγονή της «τίγρης του Κορωπίου»

 
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η 27χρονη που δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί είναι εγγονή της «τίγρης του Κορωπίου». Ειδικότερα, η γιαγιά της, Ελένη Παπαϊωάννου, έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της Παναγιώτη, ο οποίος την υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με άλλον άνδρα. Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε στις 23 Οκτωβρίου του 1963, στο σπίτι του ζευγαριού στο Κορωπί, εκεί όπου γράφτηκε από την εγγονή της ένας άλλος ματωμένος επίλογος που χαρακτηρίσθηκε ήδη ως έγκλημα πάθους από την αστυνομία.Στην Ελένη Παπαΐωάννου δόθηκε από τα Mέσα της εποχής ο χαρακτηρισμός «Η τίγρη του Κορωπίου», όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες του φονικού.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...