Ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα απατεώνα να προσέλθουν στην Αστυνομία Παλλήνης προς αναγνώριση συλληφθέντος για 18 απάτες Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα απατεώνα να προσέλθουν στην Αστυνομία Παλλήνης προς αναγνώριση συλληφθέντος για 18 απάτες

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 | 10:00 π.μ.




Σημαντική επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης από εκείνες που υποστηρίζουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κι ας  «ακούγεται αυτό ελαφρώς  παράταιρο εξ αιτίας της «σκληρής» πραγματικότητα που διαμορφώνει η εγκληματικότητα της «καθημερινότητας».

Στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης σε συνεργασία με  συναδέλφους τους από την αντίστοιχη υπηρεσία της Αγίας  Παρασκευής, συνέλαβαν αθίγγανο περίπου 40 ετών, κάτοικο Ζαφειρίου Αττικής  με δράση και αποτελέσματα που προϋποθέτουν ειδικές δεξιότητες και υψηλές δυνατότητες!

Έβγαινε σε δρόμους και  πλατείες  του Γέρακα, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, κ.α. εντόπιζε ηλικιωμένους τους οποίους  αφού «αξιολογούσε» φυσιογνωμικά βγάζοντας με τους δικούς του ερμηνευτικούς κώδικες το «προφίλ» του στόχου, στη συνέχεια –εφόσον τον είχε «ζυγίσει» και τον είχε κατατάξει στους «ευάλωτους στόχους»- τον ακολουθούσε, σημείωνε διεύθυνση οικίας, συγκέντρωνε με έρευνα του διάφορα άλλα «χρήσιμα» στοιχεία και λίγες ημέρες μετά, κτυπούσε την πόρτα του σπιτιού του υποψήφιου θύματος, παρουσίαζε ασφαλιστήριο  της κόρης ή του γιου  και ζητούσε να το  πληρωθεί αμέσως, ειδάλλως «το παιδί»  θα είχε «άσχημα μπλεξίματα…».
Τα κρούσματα  της δράσης του απατεώνα ήταν αρκετά και αυτό ώθησε τους αστυνομικούς να ασχοληθούν διεξοδικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Τα  κατάφεραν και σχετικά γρήγορα του φόρεσαν χειροπέδες. Τον κρατήσανε στα κρατητήρια του Γέρακα και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται …. « κουβάρι για 18 πλεκτά!»   
Ο ίδιος, ομολόγησε ένα σχετικά μικρό αριθμό θυμάτων του όμως  η συνεργασία των Αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Παλλήνης και Αγίας Παρασκευής  με αντίστοιχες υπηρεσίες όμορων αλλά και απόμακρων περιοχών προς τις οποίες διακινήθηκε η φωτογραφία του συλληφθέντα, απέφερε ούτε μία, ούτε πέντε, αλλά 18 αναγνωρίσεις από θύματα του! 

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί, δεν πίστευαν στα …μάτια τους για την ...εξόχως αριστοτεχνική δεξιότητα του συλληφθέντα να παράγει απάτες με τόση ευκολία, ετοίμασαν  τον παραπεμπτικό φάκελο και τον μετέφεραν στην Εισαγγελία της Αθήνας.  
Από εκεί οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο  Μονομελές, η έδρα του Δικαστηρίου όρισε τακτική δικάσιμο την 21η Ιουλίου 2017 και προς έκπληξη αστυνομικών και κάποιων συγγενών ηλικιωμένων,  ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ημέρα  της εκδίκασης των υποθέσεών του! 

Με αφορμή την  κατάληξη που είχε η σύλληψη του κατηγορούμενου για 18 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης παρακαλούν τους πολίτες που έχουν υπόψη τους περιπτώσεις ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου απατεώνα, να τους ενημερώσουν   να προσέλθουν στο Τ.Α. Παλλήνης στο Γέρακα για αναγνώριση  του 40χρονου. (θα τον δουν σε φωτογραφίες του που ελήφθησαν από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.) 

Ο παραπεμπόμενος έχει εκτίσει κατά το παρελθόν ποινή φυλάκισης 2 ετών πάλι για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και ότι το όφελος που αποκόμισε από τις 18 σχετικά πρόσφατες απάτες, ανέρχεται στο ποσόν των 15.000 € 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...