Ιστορική πρόκριση! Γαλανόλευκος θρίαμβος στο Eurobasket - Η εθνική έκανε... σκόνη την Τουρκία με 84-55 Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ιστορική πρόκριση! Γαλανόλευκος θρίαμβος στο Eurobasket - Η εθνική έκανε... σκόνη την Τουρκία με 84-55

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 | 8:51 μ.μ.

 

 


Τίποτα δεν τις σταματά. Η Εθνική γυναικών με ονειρεμένη εμφάνιση, έκανε... πλάκα στην Τουρκία, καθώς την συνέτριψε με 84-55 και έκλεισε θέση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Νίκησε Σερβία, έριξε στο... καναβάτσο τη Ρωσία και ισοπέδωσε την Τουρκία. Η τρομερή Εθνική γυναικών έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της και προκρίθηκε με εκκωφαντικό τρόπο στην τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με Σλοβακία ή Γαλλία στα ημιτελικά.

Ασύλληπτη εμφάνιση από την αρχηγό Εβίνα Μάλτση με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. Τρομερή η Λολίτα Λύμουρα, άλλαξε τη ροή του αγώνα και πλησίασε το triple – double (7π., 7ρ., 10 α.). Μεγάλες «μάχες» στη ρακέτα έδωσαν Φασούλα και Σπανού, ενώ μεγάλη συνεισφορά είχε ξανά η Στέλλα Καλτσίδου. Τη μεγαλύτερη ζημιά στην Ελληνική άμυνα έκανε η Χόλινγκσγουρθ, που έκανε νταμπλ – νταμπλ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.  

Τρία δεκάλεπτα Ελληνικής κυριαρχίας ήταν αρκετά για τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά, ώστε να μετατρέψουν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Στην πρώτη περίοδο η Ελληνική ομάδα μπήκε πολύ νωθρά και προσπάθησε να βρει σκορ κυρίως με τρίποντα, χωρίς όμως επιτυχία. Ταυτόχρονα ήταν αρκετά ευάλωτη και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ (15-10). 

Τα πάντα, όμως άλλαξαν στη συνέχεια. Η Σπανού τροφοδοτήθηκε μέσα στο «ζωγραφιστό» και άρχισε να δίνει λύσεις στην επίθεση, η Λύμουρα οργάνωνε με μαεστρία το παιχνίδι και σε συνδυασμό με την άμυνα που είχε γίνει πιο πιεστική, η Ελληνική ομάδα αντέδρασε και μείωσε στο καλάθι (24-22). Η αντεπίθεση της, πάντως δεν σταμάτησε εκεί. Μάλτση και Χριστινάκη ανέλαβαν δράση στην επίθεση και η Εθνική μας πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ (30-36). 

Στην επανάληψη η Ελληνική ομάδα ανέβασε κι άλλο την ένταση της στην άμυνα και κατάφερε να «εγκλωβίσει» την αντίπαλη ομάδα. Έτσι, βρήκε ρυθμό και στην απέναντι πλευρά του γηπέδου και δεν άργησε να αποσπαστεί με διψήφια διαφορά (30-43). Οι Τουρκάλες τα είχαν... χαμένα και έδειχναν να μην έχουν αντίδοτο απέναντι στην Ελληνική άμυνα. Έτσι, τα κορίτσια του Κεραμιδά συνέχισαν να κυριαρχούν και διεύρυναν κι άλλο τη διαφορά (40-57).

Έχοντας πάρει το μάθημα της από το ματς με την Ρωσία, η Εθνική μας ομάδα δεν χαλάρωσε ούτε στιγμή στην τέταρτη περίοδο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Τουρκία. Τα κορίτσια του Κεραμιδά έβλεπαν το καλάθι σαν... βαρέλι και πέντε λεπτά πριν το τέλος έστειλαν τη διαφορά πάνω από τους 20 (48-69). Η αντίδραση της Τουρκικής ομάδας δεν ήρθε ποτέ και η Ελλάδα εξασφάλισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ με θριαμβευτικό τρόπο (55-84). 

Τα δεκάλεπτα15-10, 30-36, 40-57, 55-84. 

ΤουρκίαΜπίλγκιτς 2, Κόρα 1, Τσακίρ 11, Βαρντάρλι, Τσαγκλάρ 6, Αλμπέν 10 (2), Κανίτεζ 3 (1), Χόλινγκσγουορθ 15 (10 ριμπ.), Ιβεγκίν, Σενιουρέκ, Κοκσάλ 6 (2), Ουράλ.

Ελλάδα: Σταμολάμπρου 6 (2), Σταμάτη, Λύμουρα 7, Σπυριδοπούλου 3 (1), Μάλτση 25 (6/13 δίπ., 3/6 τρίπ., 4/4 βολ., 10 ριμπ.), Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 3 (1), Κοσμά, Σπανού 11, Καλτσίδου 10 (2), Χριστινάκη 9 (1), Φασούλα 6. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...