Προσοχή!!! - Όταν οι γονείς δείχνουν προτίμηση στο ένα από τα δύο παιδιά Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Προσοχή!!! - Όταν οι γονείς δείχνουν προτίμηση στο ένα από τα δύο παιδιά

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 | 9:34 π.μ.

Ανεξάρτητα αν και σε ποιο βαθμό ισχύει το γεγονός ότι κάποιοι γονείς δείχνουν προτίμηση σε ένα από τα παιδιά τους, το σημαντικό είναι ότι μπορεί να περνούν άθελά τους αυτό το μήνυμα στο άλλο παιδί. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα... 
  • Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι ότι γίνεται άθελά σας και μπορεί να σχετίζεται με διάφορους λόγους. Το ζητούμενο είναι να το συνειδητοποιήσετε άμεσα και να κρατάτε στο εξής ίσες αποστάσεις από τα παιδιά σας σε όλα τα ζητήματα.
  • Το αδικημένο παιδί μπορεί να νιώθει έτσι και να το δείχνει ξεκάθαρα ή να το κρατάει μέσα του και να αγνοείτε επί της ουσίας τη ζημιά που κάνετε στον ψυχισμό του. Ευχής έργον είναι να εξωτερικεύει τη δυσφορία του για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα.
  • Το αδικημένο παιδί, εκτός από το αίσθημα της αδικίας που νιώθει, δημιουργεί μια κακή εικόνα για τον εαυτό του. Θεωρεί δηλαδή ότι δεν αξίζει την αγάπη σας ή ότι είναι γενικά το ίδιο άξιο με το αδερφάκι του. Έτσι μπαίνει σε μια ανέξοδη λογική αποδείξεων, θέλοντας να ανέβει στα μάτια σας.
  • Ταυτόχρονα δημιουργείται αντιζηλία και οι τσακωμοί, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή, είναι στην ημερήσια διάταξη. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, είναι φανερό ότι κάτι έχετε κάνει λάθος και «δηλητηριάσατε» τη σχέση τους.
  • Εκτός από τη σχέση των αδερφών μεταξύ τους, νομοτελειακά επηρεάζεται αρνητικά και η δική σας σχέση με το αδικημένο παιδί. Συχνές επιθέσεις, ψυχρότητα και πολλά ακόμα είναι μερικές από τις συμπεριφορές που θα βιώνετε συχνά.
  • Σε επόμενο επίπεδο, το παραμελημένο παιδί (συγκριτικά με το άλλο) μεγαλώνοντας θα γίνει παθητικό και άτολμο, με δεδομένο ότι δεν έχει εισπράξει αποδοχή από το οικογενειακό του περιβάλλον ώστε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.
  • Επίσης, οι επιλογές στη ζωή του θα είναι κατά κανόνα μη αντιπροσωπευτικές της αξίας και των δυνατοτήτων του, με αποτέλεσμα να αναλώνεται και να αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό. 

  • Συμπερασματικά, φροντίστε να δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον στα παιδιά σας και αν τυχόν διαπιστώσετε ότι έχετε χάσει το μέτρο, να έχετε το σθένος να το παραδεχθείτε μέσα σας και να κάνετε αυτό που πρέπει. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...