Παναγιώτης Μερτύρης: Με αναμασημένες λαϊκίστικες δικαιολογίες απαντά ο κος Ζούτσος στις καταγγελίες μας για το ακριβό κόστος των προγραμμάτων Καλοκαιρινής απασχόλησης του δήμου μας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παναγιώτης Μερτύρης: Με αναμασημένες λαϊκίστικες δικαιολογίες απαντά ο κος Ζούτσος στις καταγγελίες μας για το ακριβό κόστος των προγραμμάτων Καλοκαιρινής απασχόλησης του δήμου μας

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 | 8:45 μ.μ.

 


Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσα στα προ ημερησίας διάταξης, το θέμα του ακριβού κόστους των προγραμμάτων της «Καλοκαιρινής Απασχόλησης» για τα παιδιά μας, από την «Κοινωφελή Επιχείρηση» του Δήμου μας.

Μελετώντας αυτό το ζήτημα  ύστερα από καταγγελίες συνδημοτών μας, διαπίστωσα πως η παροχή αυτών των προγραμμάτων στον Δήμο μας , είναι ίσως από τις πλέον ακριβές .

Η απάντηση από τον κ. Ζούτσο , δυστυχώς ήταν αναμασημένες λαϊκίστικες δικαιολογίες. Έκανε πως δεν κατάλαβε παρ΄ ότι του επιδείκνυα τόσο το τετράπτυχο διαφημιστικό του Δήμου με  τα 70 ευρώ ανά εβδομάδα , όσο και μιας ιδιωτικής επιχείρησης με πιο φθηνές απαιτήσεις (55 ευρώ). Με το γνωστό αλαζονικό ύφος του  υπεραμύνθηκε των ακριβών τιμών, υποστηρίζοντας πως αντιμετωπίζονται με αυτές, οι ευπαθείς ομάδες δωρεάν.

Δεν απάντησε με κανένα  συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο για τα οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων οικογενειών, στα προηγούμενα έτη, με το οποίο να δικαιολογεί τις ευαισθησίες της διοίκησης του.

Προστρέχοντας σε αντίστοιχα προγράμματα  Δήμων,  διαπιστώνω πως στην Καλλιθέα υλοποιούνται προγράμματα για 600 παιδιά  με 22.5 ευρώ την εβδομάδα, στον Δήμο Αλίμου με 35 ευρώ για μία εβδομάδα, στο Μαρούσι 40 ευρώ, ανά εβδομάδα, στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη 10 ευρώ , στον Δήμο Θέρμης 12 ευρώ, ενώ όλοι απαλλάσσουν τις ευπαθείς ομάδες.

Θα ήθελα επίσης να σας πληροφορήσω πως ο Δήμος μας χορηγεί σε ετήσια βάση την «Κοινωφελή μας επιχείρηση» με περίπου 1.000.000 ευρώ από τα χρήματα των δημοτών.

Να ξανασκεφθούν λοιπόν οι κύριοι της διοίκησης Ζούτσου πως ο Δήμος  έχει μόνο κοινωνικό χαρακτήρα και πως ιδιαίτερα σε τέτοιους καιρούς, οι πολιτικές πρέπει να είναι μόνο ανακουφιστικές, στο σύνολο του πληθυσμού μας.

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ , ότι σύμφωνα με τους« φωστήρες  κοστολόγους μας» για 3 παιδιά μιας οικογένειας, ο Δήμος απαιτεί για δύο εβδομάδες 340 ευρώ, όταν ο μισθός είναι στα 600.  Διαλαλούν  μάλιστα με τα έντυπα τους, πως «οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα έτη». Διαφημιστική εκδοχή S.Market;

Όμως για να κλείσω και με κάτι ευχάριστο το 4ο παιδί, το δέχονται δωρεάν!!!

                                                                          Π. Μερτύρης

                                                            Επ. Μείζονος Αντιπολίτευσης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...