Προσοχή δείτε το: Αν πληρώνετε λογαριασμούς ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ μπορεί να σας κόψουν το ρεύμα! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Προσοχή δείτε το: Αν πληρώνετε λογαριασμούς ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ μπορεί να σας κόψουν το ρεύμα!

Written By Pallini Press on Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017 | 2:16 μ.μ.

Σιγήν ιχθύος διατηρούν για την ώρα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, παρά το εξώδικο που έστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ και αφορά την παρακράτηση χρημάτων από τα ΕΛΤΑ από την είσπραξη των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Το ύψος του ποσού ξεπερνά τα 19,5 εκατ. ευρώ και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο. Αν και οι κρατικοί φορείς είθισται να συνεργάζονται αρμονικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση η κόντρα αναμένεται να έχει και συνέχεια -με πιθανά θύματα τους πολίτες, καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με αποκοπές ρεύματος ή ακόμα και να «βγουν» από ευνοϊκά προγράμματα από υπαιτιότητα τρίτων.
Συνέπειες
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι έχουν πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος σε κάποιο από τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς φως, αφού τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν καταχωρίσει τις πιστώσεις των ποσών αυτών. Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν έχουν γνώση της κατάστασης, με αποτέλεσμα να εντείνεται σημαντικά το πρόβλημα.
Οπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές, άλλοι καταναλωτές που χάνουν την έκπτωση συνέπειας του 15% -όπως φυσικά δεν μπορούν να εξαιρεθεί και ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης». Μιλάμε δηλαδή για πολίτες οι οποίοι έχουν πληρώσει κανονικά, αλλά δεν φαίνεται η εξόφληση του λογαριασμού. Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παρακράτηση των ποσών ώστε να πληρωθούν «εργατοώρες» και «λειτουργικά έξοδα», κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται.
Το εξώδικο
Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΕΗ φαίνεται να προχωρά διά της δικαστικής οδού, αποστέλλοντας εξώδικο προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ. Στην επιστολή που απευθύνεται στο διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Ιωάννη Ζαρολιάγκη, o κ. Παναγιωτάκης επισημαίνει ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και το εξώδικο της 7ης Απριλίου, η επιχείρηση δεν έχει ακόμη αποδώσει στη ΔΕΗ τα χρήματα από τους εισπραχθέντες λογαριασμούς ρεύματος.
Επιπροσθέτως, τονίζει πως το πρόβλημα άρχισε να παρουσιάζεται στις αρχές Μαρτίου 2017 και να εντείνεται με το πέρας των ημερών, με αποτέλεσμα η οφειλή σταδιακά να διογκωθεί και σήμερα να ανέρχεται στο ποσό των περίπου 19,5 εκατ. ευρώ (μη απόδοση εισπράξεων μετά τις 20/04/2017). «Η παρούσα επιστολή αποτελεί ύστατη προσπάθεια συνεννόησής μας για το θέμα. Εάν δεν συμμορφωθείτε, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των πελατών της, όπως έκδοση διαταγής πληρωμής, καθώς και άλλα ένδικα μέσα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΕΗ στην επιστολή του.
Σε αυτή τη φάση, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ στον Ελεύθερο Τύπο, το μπαλάκι έχει περάσει στην έδρα των ΕΛΤΑ.
Ελεύθερος Τύπος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...