«Πρωταθλητές» στη διαφθορά οι δήμοι - Δείτε την αποκαλυπτική έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

«Πρωταθλητές» στη διαφθορά οι δήμοι - Δείτε την αποκαλυπτική έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 | 12:30 μ.μ.

 

Πρωταθλήτρια στη διαφθορά ανακηρύσσεται για ακόμη μια φορά η τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση για τη διετία 2015-2016 του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που παρουσίασε σήμερα σε εκδήλωση ο επικεφαλής του ΣΕΕΔΔ Δημοσθένης Κασσαβέτης. Αίσθηση προκαλεί επίσης η πολύ μεγάλη αύξηση που καταγράφηκε το 2016 στον αριθμό των υποθέσεων για τις οποίες αναζητήθηκαν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τη διετία, σε 1 από τους 4 ελέγχους του ΣΕΕΔΔ διαπιστώθηκε παραβατικότητα. Σύμφωνα με την έκθεση, το ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό παραβατικότητας που διαπιστώθηκε από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων,οφείλεται ιδίως σε πράξεις ή/και παραλείψεις τόσο οργάνων των Δασικών Υπηρεσιών όσο και των Υπηρεσιών που εμπλέκονται, εν γένει, με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Τη συγκεκριμένη περίοδο οι επιθεωρητές του Σώματος διενήργησαν 871 ελέγχους, από τους οποίους σε 216 περιπτώσεις διαπιστώθηκε παραβατικότητα. Από αυτές οι 119 αφορούν σε ΟΤΑ α΄ βαθμού και δημοτικές επιχειρήσεις, οι 39 σε Νομικά Πρόσωπα, οι 24 σε υπουργεία, οι 19 σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι υπόλοιπες 15 σε Περιφέρειες. Οι έλεγχοι στους ΟΤΑ, ειδικότερα, αφορούσαν κυρίως σε υποθέσεις δόμησης και χωροταξίας, ανάθεσης έργων, προμηθειών αγαθών και παροχής υπηρεσιών και στη διαδικασία χορήγησης αδειών ιδίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σημαντικό ποσοστό των ελέγχων αφορούσε στην οργάνωση και λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σε υποθέσεις δημοσίων έργων-συμβάσεων, σε ζητήματα πολεοδομικής φύσης, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, σε άλλα θέματα δήμων.

Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από το 50% των δημοσίων λειτουργών, για τους οποίους προτάθηκε η πειθαρχική τους δίωξη, προέρχεται από τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και επιχειρήσεις τους. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι πειθαρχικές ευθύνες βαρύνουν κατά κύριο λόγο τους υπαλλήλους (54,94%), ωστόσο αξιοσημείωτο είναι και το ποσοστό των αιρετών (πάνω από 24%) για τους οποίους προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων. Συγκεκριμένα, στους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού οι αιρετοί αποτελούν την πολυπληθέστερη κατηγορία για τους οποίους διαπιστώθηκε παραβατική συμπεριφορά σε σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό τους.

Περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία ΕΔΩ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...