Σταμάτα να μισείς τον εαυτό σου για όλα αυτά που δεν είσαι και αγάπησε τον για όλα αυτά που είσαι (Γράφει η Βασιλική Κιούρκου) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σταμάτα να μισείς τον εαυτό σου για όλα αυτά που δεν είσαι και αγάπησε τον για όλα αυτά που είσαι (Γράφει η Βασιλική Κιούρκου)

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 27 Μαΐου 2017 | 3:00 μ.μ.

 

Όλες οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι αποφάσεις αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτή την πολύτιμη συμβουλή, που τόσο εύκολα δίνεται αλλά τόσο δύσκολα υλοποιείται, “Να είσαι ο εαυτός σου!”. Πόσο απλό ακούγεται; Πόσο πολύπλοκο, όμως, είναι τελικά;
Όταν τα λόγια όλων έχουν στερέψει, όταν όλα τα προβλήματα έχουν βρει τη λύση τους ή και όχι, όταν τα φώτα σβήσουν, τι είναι αυτό που μένει; Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξυπνήσεις πάλι το πρωί; Ποια δύναμη είναι αυτή που σε κρατάει ζωντανό; ΕΣΥ!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη από τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν, λοιπόν, πρώτα εσύ δεν τον αγαπήσεις, δεν τον συμβουλέψεις, δεν τον προσέξεις, πως έχεις την απαίτηση από τους άλλους να το κάνουν; Σταμάτα να μισείς τον εαυτό σου για όλα αυτά που δεν είσαι και αγάπησε τον για όλα αυτά που είσαι.
Όλες οι σχέσεις σου εξαρτώνται από τη μοναδική σχέση που έχεις με τον ίδιο σου τον εαυτό. Η αυτοπεποίθηση είναι η πιο ήσυχη αρετή, ενώ οι ανασφάλειες κάνουν θόρυβο και μόνο ρήξεις μπορούν να δημιουργήσουν. Βασική προϋπόθεση για να νιώσεις χαρούμενος είναι να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου και ύστερα να μοιραστείς αυτή την αγάπη και με άλλους.
Μιλώντας για μια τόσο εσωτερική και ψυχοφθόρα διαδικασία, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα “αλλαγή”. Το βέβαιο είναι πως αυτή είναι η λέξη-κλειδί οποιασδήποτε εξέλιξης. Όταν έρθεις αντιμέτωπος με εσένα, θα συναντήσεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις περήφανος και άλλα που μόνο εμπόδια σου δημιουργούν. Αυτά τα χαρακτηριστικά μη φοβηθείς να τα αλλάξεις ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να προχωρήσεις από ανθρώπους και καταστάσεις.
Η μαγική συνταγή αποτελείται από τα εξής βήματα. Άλλαξε ό,τι αλλάζει και αποδέξου ό,τι δεν αλλάζει. Ψάξε μέσα σου να βρεις τον φίλο και συνοδοιπόρο σου και τότε θα είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία, οποιαδήποτε σχέση. Η δημιουργία ενός ανθρώπου δεν ξεκινάει με τη γέννηση, αλλά με την εξέλιξη. Θυμήσου την στεναχωρημένη κάμπια που νόμιζε πως δεν είχε τίποτα να προσφέρει στον κόσμο, αλλά τελικά εξελίχθηκε σε μια πανέμορφη πεταλούδα.
“Be yourself, everyone else is already taken.” Oscar Wilde

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...