Μερτύρης: Η παράταξη του κ. Ζούτσου βρίσκεται σε πλήρη αποσύνδεση!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Η παράταξη του κ. Ζούτσου βρίσκεται σε πλήρη αποσύνδεση!!!

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 | 9:43 μ.μ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αυστηρή προσήλωση στα καθήκοντα που μας ανέθεσαν οι δημότες ως  κύρια Αντιπολίτευση, η  παράταξη μας προσήλθε στην συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου την Πέμπτη 4/5/2017.

Επί 28 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  υπερψηφίσαμε τα 20  προς διευκόλυνση των πάγιων και τρεχουσών αναγκών του Δήμου μας. Έχουμε διατυπώσει πως η πολιτική μας δεν είναι μηδενιστική και όταν τα στοιχεία  που μας δίδονται είναι «καθαρά» και στοχεύουν στην εξυπηρέτηση και βελτίωση των συνθηκών της ζωής στον Δήμο μας, η Παράταξη μας θα τα υπερψηφίζει.

Ωστόσο η πάγια τακτική των συνεχών αναμορφώσεων του προϋπολογισμού -5η κατά σειρά-θέμα με αρθ.2 της ημερήσιας διάταξης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Λέμε  όχι στην προχειρότητα με την οποία η διοίκηση Ζούτσου αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα της σύνταξης  του ετήσιου Προϋπολογισμού, που κατά συνέπεια δικαιολογεί τις σοβαρές επιφυλάξεις μας ,για τις σκοπιμότητες που πιθανόν εξυπηρετούνται.

Εναντιωθήκαμε επίσης στο υπ. αρθ.5 θέμα που αφορούσε  την οριστική παραλαβή της κατασκευής πεζοδρομίων σε απόφαση του 2013.

Δεν είναι δυνατόν να μας ζητούν να ψηφίσουμε για ένα έργο χωρίς να μας επισυνάπτουν τους δρόμους στους οποίους έγινε το έργο. Κατά την διαδικασία μάλιστα και στο εύλογο ερώτημα μας, ο αντιδήμαρχος κ. Σταματίου με ύφος 5 καρδιναλίων πρότεινε στον «κάθε σύμβουλο που ενδιαφέρεται» να ενοχλεί τις τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να παίρνει τα στοιχεία! Η στάση του  βέβαια δημιούργησε ποικίλα αρνητικά σχόλια σε όλες τις παρατάξεις, έτσι ώστε ο Δήμαρχος αναγκαζόμενος, να διαβεβαιώσει, πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί.

Στο υπ. αρθ. 8 θέμα, προέκυψε εμπλοκή όταν καταστηματάρχης με εγκεκριμένα από τον Δήμο τετραγωνικά μέτρα για την κάλυψη του πεζοδρομίου έξω από το κατάστημα του, διαμαρτυρήθηκε για την αυθαίρετη αναθεώρηση αυτών από πλευράς Δήμου και την επιβολή προστίμου.

Θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση το δικαίωμα της απρόσκοπτης διέλευσης των πεζών από τα πεζοδρόμια, ωστόσο εγκαλούμε την διοίκηση του Δήμου, τόσο για την  μεροληπτική αντιμετώπιση ορισμένων συμπολιτών μας, όσο και για την δική της ευθύνη, στην υποβάθμιση των πεζοδρομίων σε πολλά σημεία της Πόλης μας.

βλέπε: Μη κατάλληλη σήμανση επικίνδυνων ή ευκόλως διακριτών εμποδίων ,φυτά, δένδρα, εγκαταστάσεις κ.λπ. . Μη σωστή τοποθέτηση των κολονών φωτισμού, την κακή κατασκευή και  την ανεπαρκή συντήρηση πεζοδρομίων η οποία οδηγεί σε καθίζηση της επιφάνειας του πεζοδρομίου, ή στην ανάπτυξη ριζών από γειτονικά δένδρα. Στη μη αποκατάσταση  της επιφάνειας των πεζοδρομίων στην πρότερη κατάσταση από τους φορείς εκτέλεσης έργων κοινής ωφελείας  ή σε λοιπές παραλείψεις των τελευταίων . Στη στάθμευση οχημάτων επί του πεζοδρομίου, ή στη χρήση του πεζοδρομίου για τη μετάβαση οχημάτων σε χώρους στάθμευσης.  Κακός σχεδιασμός του χώρου κίνησης των πεζών, κακοτεχνίες κατά την κατασκευή των κρασπέδων και την τοποθέτηση των καλυμμάτων  του δικτύου όμβριων,  ή των μετρητών παροχής ύδατος).

Κατά την διαδικασία συζήτησης του 24 και 25 θέματος της ημερήσιας διάταξης επισημάνθηκαν αφ ενός οι επιφυλάξεις μας για τα κριτήρια και τις επιλεκτικές –ρουσφετολογικές προθέσεις  διαγραφής χρεών ύδρευσης , όπως επίσης η αδυναμία εκ μέρους του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Σταματίου να επεξηγήσει με σαφήνεια για το πότε μια παροχή ύδρευσης κρίνεται επαγγελματικής ή ιδιωτικής  φύσεως και τι τιμολογιακή πολιτική  ακολουθείται αντίστοιχα. Η τραγελαφική εικόνα που δημιουργήθηκε στην αίθουσα ανάγκασε για δεύτερη φορά τον Δήμαρχο να «αδειάσει» τον συνεργάτη του λέγοντας: τώρα με μπέρδεψες και μένα ,γι αυτό δεν πρέπει να λέμε πολλά!!!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ.

Η παράταξη του κ. Ζούτσου βρίσκεται σε πλήρη αποσύνδεση, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες του αναδομήσεις. Σύμβουλοι του είναι απλά παρόντες, άλλοι έρχονται δύο λεπτά πριν τελειώσει η συνεδρίαση χωρίς να έχουμε ακούσει καν τη φωνή τους, άλλοι αποχωρούν ενδιάμεσα αυτής και δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους όπου σταθούν και βέβαια αξιοπρόσεκτο, η για πρώτη φορά  αρνητική ψήφος της κ. Κουνενάκη που μέχρι  πρότινος  ήταν από τους πρώτους τη τάξει,  στην συγκεκριμένη παράταξη.

Είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα προβλήματα πολλά και με αυτό το κλίμα στην πλειοψηφία, θα συσσωρευτούν περισσότερα.


Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...