Μητέρα: η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας (Γράφει η Βασιλική Κιούρκου) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μητέρα: η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας (Γράφει η Βασιλική Κιούρκου)

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 14 Μαΐου 2017 | 1:44 π.μ.

 

*Μάιος* ο μήνας της άνοιξης, της αναγέννησης της φύσης, της δημιουργίας. *Πρώτη Κυριακή του Μαΐου* μια μέρα γεμάτη νόημα, μια μέρα φόρος τιμής στο δημιούργημα που λέγεται Μητέρα.
Τι γιορτάζουμε όμως πραγματικά; Μπορεί μια μέρα να εκφράσει όλα αυτά που υπάρχουν γύρω από τη λέξη μαμά; Μπορεί ένα λουλούδι ή μια κάρτα να δείξουν όλα αυτά που νιώθουμε για αυτή την ύπαρξη; Μπορούν μερικά λόγια να εξισορροπήσουν όλες τις πράξεις που έκανε εκείνη ακόμα και πριν από τη γέννησης μας;
Η μητέρα, η μαμά, η μάνα είναι η αρχή των πάντων. Είναι εκείνη που σε μεγάλωσε 9 μήνες μέσα στο σώμα της, εκείνη που ένιωσε τον πιο γλυκό πόνο και σε έφερε στη ζωή, εκείνη που σε κράτησε στα χέρια της για πρώτη φορά. Και δεν τελείωσε τίποτα εκεί..
Νεογνό-παιδί-έφηβος-ενήλικας-μεσήλικας-υπερήλικας. Σε ποιο από αυτά τα στάδια έλειπε η παρουσία της; Όχι μόνο η φυσική αλλά και η πνευματική και η συναισθηματική. Όταν ήσουν μωρό ήταν εκείνη που σε νανούριζε με την πιο γλυκιά φωνή του κόσμου, μεγαλώνοντας σου έμαθε να μιλάς, να περπατάς και αργότερα να διαβάζεις και να γράφεις. Μπαίνοντας στην εφηβεία ήταν εκείνη που σε γαλούχησε με τις σωστές αρχές, σου έμαθε να προστατεύεσαι, σου μίλησε για τον έρωτα και σε μάλωσε (ναι, σε αυτούς τους ατελείωτους τσακωμούς αναφέρομαι που τελείωναν με μια αγκαλιά). Καθώς μεγάλωνες και ζούσες τα πιο τρελά χρόνια της ζωής σου ήταν πάλι εκεί να αγχώνεται για εσένα, να σε συμβουλεύει και να σε καμαρώνει. Αργότερα, μάλλον, έφυγε για το μεγάλο της ταξίδι αλλά με έναν μαγικό τρόπο ήταν εκεί να σου δείχνει ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό, ήταν εκεί τα λόγια της που τόσο πολύ σε επηρέαζαν. Στη δύση της δικής σου ζωής ήταν ακόμα εκεί και τη μνημόνευες σαν την πιο πολύτιμη, σαν τη μία και μοναδική.
Πως μπορούν όλα αυτά να χωρέσουν σε μια μόνο μέρα, σε ένα μόνο χρόνο, σε μια μόνο ζωή; Πως είναι δυνατόν να την ευχαριστήσεις για όλα εκείνα που έκανε για εσένα; Και όμως, ένα μεγάλο *Σ’αγαπώ* και το πιο γλυκό φιλί σου με ένα μαγικό τρόπο της αρκεί, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα.
Να τις αγαπάτε, λοιπόν. Να τις προσέχετε και να τις θυμάστε. Δεν θα βρεθεί άλλη γυναικά που θα σας δοθεί με ανιδιοτέλεια, που θα πονάει λες και πληγώθηκε η ίδια, που θα ονειρεύεται τα καλύτερα για εσάς. Να τις φυλάτε μέσα σας σαν πολύτιμους λίθους ακόμα και αν δεν είναι κοντά σας.
Σε όλες λοιπόν τις μανούλες του κόσμου : ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!
“Μητέρα: η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας.”
~ Kahlil Gibran



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...