Έγραψε ιστορία η Ατλαντίδα! - Κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΑΝΑ 2016-17 Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Έγραψε ιστορία η Ατλαντίδα! - Κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΑΝΑ 2016-17

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 | 11:17 μ.μ.



Α.Ο. ΑΤΛΑΝΤΙΣ - ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ 4-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α., παράταση)
Έγραψε ιστορία η Ατλαντίδα! Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου, μπροστά σε 1.000 και πλέον θεατές, η Ατλαντίδα πέτυχε τον μεγαλύτερο άθλο της ιστορίας της. Η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ με κατάθεση ψυχής, επικράτησε 4-3 (1-1 κανονική διάρκεια παράταση) στη διαδικασία των πέναλντι του Αήττητου και κατέκτησε Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ για την σεζόν 2016-17!
Ο αγώνας,  είχε «χιτσκοκική» εξέλιξη και εν τέλει κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα, εκεί όπου ο γκολκίπερ της Ατλαντίδας Νίκος Φυλακτός έπιασε δύο πέναλτι και αναδείχτηκε ήρωας και MVP του τελικού. Καλύτεροι οι Ανθουσιώτες στο πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκαν με τον Κούτρο, αντέδρασαν τα Σπάτα στην επανάληψη ισοφαρίζοντας με τον Αλεξίου, αλλά η Ατλαντίδα πιο τυχερη και ικανή στα πέναλντι βγήκε νικήτρια και πλέον ονειρεύεται Γ' εθνική μέσω του κυπέλλου ερασιτεχνών! 
Μπήκε δυνατά και χτύπησε με Κούτρο η Ατλαντίδα
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι ξεκίνησε πιό δυνατά για την Ατλαντίδα, έχοντας πάρει το κέντρο, με αποτέλεσμα να μοιαζει πιο απειλητική, χτυπώντας τον Αήττητο στην πλάτη της άμυνας! Το πρώτο σουτ του αγώνα, παρ' όλα αυτά, το είχε ο Αηττητος με τον Αλιμπά στο 5', ενώ η ομάδα της Ανθούσας απάντησε με καλό πλασέ αόυτ μέσα από την περιοχη του Κόντι, μετά από ωραία συνεργασία από τα αριστερα. Η ελαφρά υπεροχή της Ατλαντίδας στο χώρο του κέντρου, με τους Μαλάι, Χρυσάφη και Κουλίρα να κάνουν πολύ καλή δουλειά, απεφερε καρπους στο 22', όταν από εξαιρετική μπαλιά του δεύτερου στην πλάτη της άμυνας, ο Κούτρος βγήκε φατσα με τον Κύρκο και πλάσαρε άψογα για το 1-0.
Ο Αήττητος άνεβηκε μετά το πρώτο ημίωρο του αγωνα, ισορροπώντας στην μεσαία γραμμή και με την αμυνα του ψηλά, πίεσε και έψαξε την απάντηση. Στο 30' μαλιστα, τα Σπάτα απείλησαν με σουτ του Αλιμπά από καλή θέση. Δευτερόλεπτα αργοτερα, ο Λύγκος ζήτησε πεναλντι για κράτημα μέσα στην περιοχη, με τον Κορδολαίμη να λέει παιζετε, σηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες. Η Ατλαντιδα είχε καλή στιγμή στο 34' με σέντρα-σουτ του κινητικού Κόντι και στο 38' ήταν η σειρα των τυπικά γηπεδούχων να φωνάξουν προς τον Κορδολαίμη, όταν ο Κούτρος βρέθηκε στο έδαφος, ενω βρισκόταν φάτσα με την εστία, με τον διαιτητη να σφυρίζει επιθετικό φάουλ!
Ανέβηκε ο Αήττητος και απάντησε με Αλεξίου
Με τα Σπάτα να ανεβάζουν ρυθμούς και να πιέζουν ψηλά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Αήττητος ρίσκαρε αρκετά, ψαχνοντας την ισοφαρίση, με την Ατλαντίδα να δίνει χώρο και να προσπαθεί να κλείσει τους διαδρόμους. Ο Αήττητος στο 52' ζήτησε πέναλντι για μαρκάρισμα στο Λύγκο, με τον Κορδολαίμη να λέει παίζετε, ενω στο 55' τα Σπάτα έχασαν τρομερή ευκαιρία με σουτ-άουτ του Λύγκου. Στο 58' η Ατλαντίδα ήταν εκείνη που πέτυχε δεύτερο τέρμα, μετά από φαουλ του Χρυσάφη και αναμπουμπούλα στα καρέ του Κύρκου, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτε, καθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον Κόντι που ενεπλάκει στη φάση να διαμαρτύρεται έντονα.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Αήττητος φώναξε για πέναλντι σε χέρι μέσα στην περιοχή, ενω και στο 80' υπήρξαν -και- νέες διαμαρτυρίες απο τα Σπάτα για νεό χέρι και πέναλντι. Και στις δύο περιπτωσεις ο Κορδολαίμης, ήταν κοντά στις φάσεις και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ενδίαμεσα, στο 75' δηλαδη, η Ατλαντίδα έχασε τρομερή ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Καλιαμπάκα, τον οποίο πρόλαβε σωτήρια ο Σκαφίδας με τον Κύρκο. Στο τελευταίο τέταρο ο Αήττητος με την είσοδο Σέλβια και Σείτι πίεσε και η ισοφάριση ήρθε στο 88', όταν ο Σείτι κουβάλησε την μπάλα, έσπασε στο πέναλντι και ο Αλεξίου με πλάσε έκανε το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ στην κανονικη διάρκεια.
Παράταση και... θρίλερ!
Στο ημίωρο της παράτασης οι δύο ομάδες κατέθεσαν ψυχή, το παιχνίδι πήγε πολύ στην δύναμη και είχαμε κάποιες καλες στιγμές εκατέρωθεν. Στο 98' ο Σιούτης για την Ατλαντίδα πλάσαρε άουτ, στο 103' ο Αήττητος απάντησε με προσπάθεια του Γκούμα, ενώ στο 107' τα Σπάτα απείλησαν, εκ νέου, με κοντινή προσπάθεια του Κοσμά. Η τελευταία φάση ανήκε στην Ατλαντίδα στο 111', με τον Χρυσάφη, τον οποίο πρόλαβαν οι αμυντικοί του Αήττητου. Με αυτά και με αυτά το 1-1 εμεινε ως το τέλος και οδηγηθήκαμε στα πέναλντι. Εκεί η Ατλαντίδα φάνηκε πιο ψυχραιμη και με ηρωα τον Φυλακτό έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου!
Διαδικασία των πέναλντι:
Κολοτουρος ΓΚΟΛ, Τσέπας ΓΚΟΛ, Κατσιγιάννης, απέκρουση Κύρκου, Λύγκος ΓΚΟΛ, Μπούμπας ΓΚΟΛ, Αλεξίου ΓΚΟΛ, Χρυσάφης ΓΚΟΛ, Γκούμας, απόκρουση Φυλακτού, Κουλίρα ΓΚΟΛ, Σκαφίδας, απόκρουση Φυλακτού.
***Μορφή του αγώνα και MVP Ο Νίκος Φυλακτόςσυγκλονιστικοί Χρυσάφης και Κολοτούρος, δεν υστέρησε κανείς από την Ατλαντίδα.
Διαιτητές: Κορδολαίμης, Κυριακόπουλος, Κάλλης
Α. Ο. ΑΤΛΑΝΤΙΣ: Φυλακτός, Πλατέλλας, Τσιτοφώτος, Κουλίρα, Κολοτούρος, Μπούμπας, Κόντη (Σιούτης 90'), Μαλάι, Καλιαμπάκας (Κατσιγιάννης 87'), Χρυσάφης, Κούτρος (Καρποντίνης 78').
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ: Κύρκος, Αλεξίου, Τσέπας, Λαλαούνης, Βιδάλης (Σέλβια 57'), Αλιμπάς (Κοσμάς 86'), Αρκουμάνης, Σκαφίδας, Λύγκος, Γκούμας (Σείτι 67'), Σκούμας.

πηγή pamebala.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...