Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ)

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 | 5:41 μ.μ.

 


Η πενταετής και πλέον ενασχόληση μου με τον πολύ σημαντικό, όσο και ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενδυνάμωσε ακόμα περισσότερο την πεποίθηση μου ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή μεταξύ των δημοτών οφείλει και πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος μας.
Πώς όμως αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν κάποιες κοινωνικές ομάδες αφήνονται στην τύχη τους;
Με αφορμή την Παγκόσμια  ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες που γιορτάζουμε σήμερα θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε αυτό.
Η μηδενική προσπάθεια εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανεύρεση κονδυλίων καθώς και η προκλητική ανυπαρξία διεκδίκησης τους από την Κεντρική Πολιτική Εξουσία αποτελούν δυστυχώς την συνήθη πρακτική.
 Εκεί που θα έπρεπε ο στόχος να είναι η προσπάθεια τα άτομα αυτά, όχι να μένουν στο περιθώριο, αλλά να ενταχθούν ή ακόμα και να έρθουν στο προσκήνιο, κάτι τέτοιο ΔΕΝ βλέπουμε να συμβαίνει.
Η κοινωνική και η οικονομική τους υποστήριξη, η ανάπτυξη και συντήρηση Τοπικών Αναπτυξιακών Δομών, η επαγγελματική κατάρτιση και επανένταξη με βάση τις Τοπικές ανάγκες του Δήμου μας θα έπρεπε να είναι ο στόχος.
Η δικαιότερη κατανομή των κονδυλίων, η κατασκευή χώρων για εκγύμναση, αναψυχή και δημιουργική απασχόληση, η διαμόρφωση πεζοδρομιών, Δημοτικών κτηρίων και Σχολείων για εύκολη πρόσβαση, καθώς και γραμμές συμβουλευτικής και εξυπηρέτησηςείναι κάποια από αυτά που οφείλει η Τοπικής Αυτοδιοίκηση να υλοποιεί.
Η δικαιολογία δεν μπορεί να είναι για όλα η οικονομική κρίση, όσο και αν προσπαθεί η πολιτεία να μας πείσει γι΄ αυτό και να δικαιολογήσει μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα ή κλείσιμο Δομών που ήδη υπάρχουν. Αν δεν υπάρξει διεκδίκηση και ειλικρινής διάθεση για προσπάθεια, η Κοινωνική Κρίση θα είναι το αναπόφευκτο επακόλουθο.
Το 1992 καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου η Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Ας μην μείνει αυτή η μέρα μόνο μια επετειακή ημέρα.
Ας κάνουμε κάτι για να γίνει καλύτερη Η ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ των ανθρώπων αυτών.
Εγώ προσωπικά, αλλά και όλα τα μέλη της παράταξης εκλεγμένα και μη,πιστεύουμε πως τα Άτομα αυτά και το αξίζουν και τους το οφείλουμε. Εχουμεγια εσάς και τις οικογένειές σας ανοιχτή την πόρτα μας, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να βρούμε λύσεις  και τρόπους να τις υλοποιήσουμε, έτσι ώστε η ένταξη σας στην τοπική κοινωνία να είναι αντάξια της δύναμης που είδη διαθέτετε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...