Μερτύρης: Δήμαρχε δες πως κατάντησες τις πλατείες και τις παιδικές χαρές της Παλλήνης !!! [ΒΙΝΤΕΟ] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Δήμαρχε δες πως κατάντησες τις πλατείες και τις παιδικές χαρές της Παλλήνης !!! [ΒΙΝΤΕΟ]

Written By Pallini Press on Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 | 10:30 π.μ.Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο
της 06/09/2016


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου του 2016 στο Δημοτικό Κατάστημα της Παλλήνης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Παναγιώτης Μερτύρης, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας (πλατείες παιδικές χαρές κτλ) και στην αποτρεπτική εικόνα που αυτά παρουσιάζουν εστιάζοντας αυτήν την φορά την προσοχή στα σιντριβάνια της Παλλήνης. Βρώμικα, γεμάτα χόρτα συνθέτουν εικόνα εγκατάλειψης, στην άλλοτε πράσινη πλατεία Ελευθερίας που κατασκευάστηκε ως χώρος αναψυχής των κατοίκων και των παιδιών της Παλλήνης. Σκουπίδια, μικροοργανισμοί και κουνούπια, αποτελούν εστίες μόλυνσης και ντροπιάζουν την πόλη μας. «Ας αναλάβουν, επιτέλους, οι ιθύνοντες του Δήμου την ευθύνη που τους αναλογεί, και ας προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων για να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.


 Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γεώργιος Καρατζάς έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου στον Δήμαρχο τονίζοντάς του συγκεκριμένα ότι ο χρόνος για χρηματοδότηση του δικτύου αποχέτευσης από ΕΣΠΑ, για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και δεν είχαν μπορέσει να χρηματοδοτηθούν, λήγει στο τέλος του 2016 και ο Δήμος οφείλει άμεσα να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση που απαιτείται, ειδάλλως θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι με το αντίστοιχο κόστος.


Εκτενής αναφορά έγινε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο θέμα των διαγραμμίσεων οδών και διαβάσεων των διαφόρων Δημοτικών διαμερισμάτων, για τις οποίες τα ποσά που δαπανώνται είναι υπέρογκα. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος καταβάλλει για διαγραμμίσεις κάθε δυο χρόνια το ποσό των €50.000! Η δημοτική αρχή σαφώς και οφείλει να έχει ως κύρια προτεραιότητά της την ασφάλεια των πεζών και τη διαμόρφωση μιας φιλικής γειτονιάς, οφείλει όμως ταυτόχρονα να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα των δημοτών και να κλείσει «καθαρές» και πιο συμφέρουσες συμφωνίες με τις ανάδοχους εταιρίες και κυρίως με χρήση καλύτερης ποιότητας υλικών τα οποία δεν «σβήνουν» μετά από έναν χρόνο.
Τελειώνοντας, το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων απέσπασε η υπόθεση του Δημότη, ο οποίος όταν ζήτησε μια βεβαίωση μη οφειλής, ενημερώθηκε από τη Δημοτική Αρχή ότι το χρέος συνεχίζει να υφίσταται και ότι πρέπει να εξοφληθεί. Ειδικότερα, παρά τους ισχυρισμούς του δημότη ότι το χρέος είχε αποπληρωθεί προ 20ετίας, ο Δήμος τον ανάγκασε να καταβάλλει ξανά το ποσό της οφειλής, μιας και κατά ένα περίεργο τρόπο το χρέος δεν είχε διαγραφεί από τα αρχεία του Δήμου. Ως εκ τούτου, ο δημότης αναγκάστηκε να το ξανά πληρώσει για να κάνει την δουλειά του. Βέβαια μετά από αυτό ό ίδιος ανέτρεξε σε ότι αποδείξεις είχε σπίτι του και βρήκε απόδειξη είκοσι χρόνων πριν,  στην οποία αναγράφεται η προ 20ετίας εισφορά του σε γη και χρήμα και η εξόφληση αυτής και βάσει της οποίας απαλλάσσεται κάθε από την οφειλή του προς το Δήμο. Εν τέλει και μετά από μήνες, ο Δήμος αναγκάζεται να του επιστρέψει τα χρήματα που κατέβαλλε τη δεύτερη φορά. Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα που εγείρονται από την υπόθεση αυτή. Πού κατέληξε η πρώτη πληρωμή, αν όχι στα ταμεία του Δήμου; Πρόκειται για ένα απλό λάθος, ή μήπως κάτι περισσότερο…; Το θέμα όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει ο δήμαρχος να διεξάγει σχετική έρευνα και να μας απαντήσει σύντομα στα παραπάνω ερωτήματα. Τέτοια φαινόμενα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την λειτουργία και την αξιοπιστία του Δήμου μας και θα πρέπει άμεσα να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην επαναληφθούν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...