Μερτύρης: Η κατάσταση στο Δήμο Παλλήνης για μια ακόμη φορά είναι εκτός ελέγχου.. - Δείτε την ανικανότητα της διοίκησης του κυρίου Ζούτσου και διάφορα άλλα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Η κατάσταση στο Δήμο Παλλήνης για μια ακόμη φορά είναι εκτός ελέγχου.. - Δείτε την ανικανότητα της διοίκησης του κυρίου Ζούτσου και διάφορα άλλα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν!!!

Written By Pallini Press on Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 | 4:13 μ.μ.
Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη Πόλεις για να ζεις


Δελτίο τύπου

για το Δημοτικό Συμβούλιο της 07/06/2016Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης συνεδρίασε, την Τρίτη 07 Ιουνίου 2016 στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης,  για μια σειρά επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν το Δήμο μας.

Το κορυφαίο θέμα, όμως, που απασχόλησε ιδιαίτερα την συνεδρίαση ήταν η ανικανότητα της διοίκησης του κυρίου Ζούτσου να ολοκληρώσει μελέτες σημαντικών έργων του δήμου.  Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας, που ήρθε εις γνώση μας, η περιφέρεια ζητά εγκεκριμένες μελέτες από το ΔΣ του δήμου για μια σειρά έργων όπως η ανάπλαση της πλατείας Μακεδονίας, η ανακατασκευή παιδικών χαρών και η μελέτη για την αποκατάσταση του δημαρχείου, τμήμα του οποίου είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Δεκέμβριο του 2015. Μελέτες  που όφειλαν να είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, παρόλο που το κονδύλι σχετικά με την ανάθεση αυτών των μελετών εκτός τεχνικής υπηρεσίας του δήμου έχει ήδη ψηφιστεί εδώ και καιρό.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ, σχετικά με την έγκριση μελετών για την αποκατάσταση του Δημαρχείου, τις οποίες όταν ζητήσαμε ως παράταξη, προς μεγάλη μας έκπληξη συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαν εκπονηθεί, όπως έπρεπε, ποτέ!!! Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, δηλαδή, μελέτες οι οποίες ήταν ανύπαρκτες, κάτι αδιανόητο για τους περισσότερους από εμάς, όχι όμως και για τη δημοτική αρχή για την οποία αποτελεί συνήθη τακτική...! 

Το  επόμενο σημαντικό ζήτημα αφορά την λειτουργία της Κοινωφελούς επιχείρησης.Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, και μετά την άσκηση έντονων πιέσεων από μέρους της παράταξης μας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου ορίζει σε σωστό χρόνο τους ορκωτούς λογιστές, και όχι καθυστερημένα. Ωστόσο, οι διαδικασίες επιλογής χαρακτηρίζονται από πλήρη αδιαφάνεια, μιας και καταβλήθηκαν τρείς προσφορές χωρίς να υπάρχει καν σχετική ανακοίνωση. Απορία όλων αποτελεί, λοιπόν, πώς ο διαγωνισμός αυτός γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό, ώστε να καταλήξουμε σε αυτή την επιλογή ορκωτών λογιστών, οι οποίοι κατά σύμπτωση επιλέχτηκαν ταυτόχρονα και σε άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου.

Έντονη επίσης ήταν η αντιπαράθεση γύρω από τα ευρήματα που προέκυψαν από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Παρατηρήθηκε ότι ο προϋπολογισμός βαρύνεται με δαπάνες για πρόστιμα που καταβάλλει ο Δήμος συνέπεια λανθασμένων ή και εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων. Για μια ακόμα φορά βεβαίως, ο Δήμαρχος δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για τον καταλογισμό ευθυνών αλλά ούτε έχει λάβει προληπτικά μέτρα για την μείωση και την αποφυγή τέτοιου είδους δαπανών. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι αποσύρθηκαν δαπάνες που είχαν ψηφιστεί κατά το προηγούμενο ΔΣ, αφού μετά από την κρίσιμη παρέμβαση της παράταξής μας κρίθηκαν ως μη αναγκαίες, γλιτώνοντας τους δημότες από περαιτέρω επιβαρύνσεις.

Με αφορμή το 3ο αλλά και το 5ο & 7ο θέμα, απασχόλησε το σώμα το μεγάλο πρόβλημα των παλαιών έργων τα οποία έρχονται για προσωρινή ή οριστική παραλαβή. Μελέτες και έργα του 2010,2011,2012 και καμία φορά και πριν την καλλικρατική ενοποίηση του δήμου μας έρχονται  για παραλαβή. Φυσικά μετά από τόσο καιρό τι να παραλάβει και τι να επιμετρήσει κανείς. Οδοποιίες χωρίς οδοθεσία, επιβλέποντες οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί, αναγκάζοντας να υπογράφουν άλλοι μηχανικοί του δήμου- οι οποίοι δεν έχουν ευθύνη βέβαια- αλλά δεν νομίζουμε ότι ξέρουν ούτε το έργο που έχει κατασκευαστεί πραγματικά αλλά και ούτε μπορούν να το επιμετρήσουν σωστά. Ο δήμος μας στερείται μητρώο έργων. Κανείς δεν ξέρει πόσα έργα είναι σε εξέλιξη, πόσα έχουν παραληφθεί, για το θέμα αυτό υπάρχει πλήρης άγνοια. Η παράταξη της μείζων αντιπολίτευσης σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση ζητά και απαιτεί την δημιουργία του μητρώου αλλά το «σκοτάδι» πάντα βολεύει κάποιους, σίγουρα όμως όχι τους δημότες οι οποίοι πληρώνουν όλη αυτή την διαδικασία αδιαφάνειας από την τσέπη τους.

Στο 12ο θέμα δεικνύονται σε όλο το μεγαλείο τους οι τεράστιες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σχετικά με τη γνωμοδότηση του Δημοτικού συμβούλιου για την επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης της Πολεοδομικής ενότητας ΠΕ2 Νότια Λ. Μαραθώνος  την οποία έχει ζητήσει η Περιφέρεια με έγγραφό της προς τον Δήμο από τον Ιούλιο του 2013. Ωστόσο ο Δήμος για ακόμα μια φορά δεν έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, καθυστερώντας τρία ολόκληρα χρόνια την προώθηση της παραπάνω πολεοδομικής μελέτης, λόγω μίας τυπική και ανέξοδης διαδικασία, η οποία  όμως είναι απαιτητή. Αυτά προς γνώση των δημοτών γιατί σε λίγο καιρό κάποιοι θα τα ρίχνουν όλα στην περιφέρεια και στα υπουργεία για τις δικές τους παραλείψεις και καθυστερήσεις.

Τέλος  ένα  ενδιαφέρον σημείο της συνεδρίασης  έχει να κάνει με την έκτακτη επιβάρυνση του προϋπολογισμού της κοινωφελούς επιχείρησης και άρα του ίδιου του δήμου με τον ποσό των €70.000, που αφορά την νέα ανάθεση έργου στην Εταιρία Σπηλιωτόπουλου. Καυτηριάστηκε για ακόμα μία φορά η σχέση του δήμου με την συγκεκριμένη εταιρεία. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κος Παναγιώτης Μερτύρης, μιλώντας για την κωμικοτραγικότητα της όλης διαδικασίας «αναγνώρισε» την ανάγκη του δήμου που έχει δημιουργηθεί από την εν λόγω σχέση και «εισηγήθηκε» την μόνιμη πρόβλεψη ενός κονδυλίου της τάξεως των €70.000 στον προϋπολογισμό του δήμου για την συγκεκριμένη εταιρία, ώστε να μην «ταλαιπωρούνται» κάθε χρόνο οι εμπλεκόμενοι να εφευρίσκουν τρόπους απόδοσης του παραπάνω ποσού.

Η κατάσταση για μια ακόμη φορά είναι εκτός ελέγχου..

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ερχονται ΝΤΟΜΑΤΕΣ και ΑΥΓΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Ζούτσο θέλατε Παλληνιώτες, Ζούτσο φάτε

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...