Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Μερτύρης. Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου στον Άγ. Τρύφωνα Παλλήνης, η εξόδιος ακολουθία Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Έφυγε από τη ζωή ο Λάζαρος Μερτύρης. Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου στον Άγ. Τρύφωνα Παλλήνης, η εξόδιος ακολουθία

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 | 11:44 μ.μ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Λάζαρος Μερτύρης, επί 16ετία αυτοδιοικητικός εκλεγόμενος στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων του πρώην Δημάρχου Δήμου Παλλήνης κ. Σπ. Κωνσταντά.

Διετέλεσε κατ΄επανάληψη Αντιδήμαρχος και πρόεδρος Νομικών Προσώπων του Δήμου με θετική συνεισφορά και υψηλή αποτελεσματικότητα κυρίως σε ζητήματα που αφορούσαν την καθημερινότητα του Δημότη.

Υπηρέτησε με υποδειγματική συνέπεια τις πολιτικές αρχές που πρέσβευε και αυτό τον έκανε να χαίρει σεβασμού εκ μέρους των αυτοδιοικητικών που πολιτεύονταν από άλλους συνδυασμούς.

Στα 16 χρόνια της αυτοδιοικητικής του διαδρομής (1994-2010) τιμήθηκε με υψηλή εμπιστοσύνη από το εκλογικό σώμα, καταλαμβάνοντας άλλοτε την 2η και άλλοτε τη 3η θέση στην κατάταξη των επιτυχόντων και ήταν από τους λίγους δημοτικούς συμβούλους που δεν είχε ως αυτοσκοπό την κατάληψη θέσης στην πυραμίδα της διοίκησης του Δήμου.

Στις προσφιλείς του συνήθειες, η καθημερινή πεζοπορία στους μικρούς και κεντρικούς δρόμους της Παλλήνης ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, οι ατέρμονες του συζητήσεις του με τους πολίτες που βρίσκονταν στο διάβα του και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που γινότανε επικριτικός όταν τύχαινε να δει δημότες να παραβιάζουν τους κανόνες τήρησης της καθαριότητας. Η καθημερινή του επικοινωνία με τον κόσμο, άλλοτε στους δρόμους της πόλης κι άλλοτε στα καφενεία, του επέτρεπε να αφουγκράζεται με αξιοπιστία το «κοινό αίσθημα» και να κάνει συνήθως σωστές προβλέψεις κυρίως, κάθε φορά που πλησίαζε η εποχή των εκλογών.

Ο Λάζαρος Μερτύρης, αποσύρθηκε από τα κοινά το 2010 για λόγους υγείας και έζησε τη χαρά και τη συγκίνηση να δει τον ανιψιό του, Παναγιώτη Μερτύρη να ηγείται του συνδυασμού που στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. 

Μάλιστα, στην ιδρυτική παρουσίαση της νέας παράταξης με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μερτύρη και παρά τα προβλήματα της υγείας του, ήταν παρών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των περίπου 1.500 παρισταμένων.
(Στη φωτογραφία διακρίνεται ο εκλιπών στην ιδρυτική παρουσίαση της νέας παράταξης με επικεφαλής τον ανηψιό του, Παναγιώτη Μερτύρη)


Ο εκλιπών, ήταν πατέρας δύο παιδιών και στη επαγγελματική του ζωή, κατασκευαστής κτιρίων.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στη Παλλήνη, αύριο, Δευτέρα, 6 Ιουνίου και ώρα 18.00

Δήλωση του Παναγιώτη Μερτύρη
Αναφερόμενος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Μερτύρης, στην απώλεια του Λάζαρου Μερτύρη, δήλωσε:
«Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κοινωνία που περνούν και αφήνουν το στίγμα τους με την προσωπικότητά τους
Ένας από αυτούς ήταν και ο αγαπημένος μου θείος ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΕΡΤΥΡΗΣ.
Δυστυχώς σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στον τόπο που αγάπησε και υπηρέτησε για πολλά χρόνια προσφέροντας τα πλείστα.
Για μένα υπήρξε ο δεύτερος πατέρας μου, ήταν πάντα δίπλα μου και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την προσωπική μου ζωή.
Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...