«Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις » - Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση με κατοίκους της περιοχής Μπαλάνα στο Γέρακα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

«Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις » - Δελτίο Τύπου για την ανοιχτή – δημόσια συζήτηση με κατοίκους της περιοχής Μπαλάνα στο Γέρακα

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 | 10:03 μ.μ.

Πολίτες και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσαν το παρόν στην ανοιχτή– δημόσια συζήτηση που πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις », την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στo 6o δημοτικό σχολείο στη περιοχή Μπαλάνα στον Γέρακα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, κος Παναγιώτης Μερτύρης, παρουσία των δημοτικών συμβούλων, κου Παναγιώτη Κάλανδρου, κου Γεώργιου Καρατζά, κου Ιωάννη Χαλκίδη και του τοπικού σύμβουλου Παλλήνης κο Μανώλη Παγώνη, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, έκανε μια αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Δήμο Παλλήνης και σε όλες τις κινήσεις που έχει προβεί ο συνδυασμός «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις», από την μεριά της Μείζονος Αντιπολίτευσης προκείμενου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, να βρεθούν λύσεις, να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών του Δήμου Παλλήνης και να αναβαθμιστεί στο σύνολο η ποιότητα ζωής τους. «Όλη αυτή η προσπάθεια που καταβάλλει ο συνδυασμός μας είναι δομημένη πάνω σε αρχές και κοινωνικές αξίες, όπου κύριο μέλημα της είναι να περάσει ένα νέο πολιτικό ήθος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες του σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Μερτύρης.

Στη συνέχεια εξέφρασε τη θλίψη του για την σημερινή διοίκηση του Δήμου, τονίζοντας ότι είναι ασυντόνιστη και αναποτελεσματική, χωρίς κανένα στοιχειώδη σχεδιασμό. Αδυνατεί αλλά και αδιαφορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δείχνοντας πλέον με κάθε τρόπο ότι φοβάται την κοινωνική συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο.

Τον λόγο πήραν οι δημότες εκφράζοντας μια σωρεία παραπόνων για το σχολείο, για την αποχέτευση, για το σχέδιο πόλεως, για την καθαριότητα, για την τοπική συγκοινωνία, για την ελλιπή αστυνόμευση, για τις ακατάλληλες παιδικές χαρές, για την απουσία σχολικού τροχονόμου έξω από τα σχολεία, για τους δρόμους που είναι χωρίς φωτισμό και για την έλλειψη αθλητικών χώρων. Ο κος Μερτύρης κατέγραψε όλα τα παράπονα αλλά και όλες τις ιδέες που ακούστηκαν από συλλόγους, φορείς και πολίτες και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και να πιέσει προκειμένου να δοθούν λύσεις.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το περιστατικό παιδοφιλίας που έλαβε χώρα στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, επαναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία της παράταξης για ενημερωτικές ημερίδες στα σχολεία για τους διευθυντές αλλά και για τους ίδιους τους γονείς και τους μαθητές, προκειμένου να γίνει σωστή και κατάλληλη ενημέρωση για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινόμενων. Τονίζοντας ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση- από πρωτοβουλία στελεχών της μείζων αντιπολίτευσης- με τρεις καθηγητές από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν μια τέτοια δράση με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για ακόμη μια φορά τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του συνδυασμού και τους απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία, ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά προκειμένου να ανατραπεί η επικρατούσα κατάσταση και ο Δήμος να μπορέσει να κερδίσει ξανά την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών. «Η σημερινή σας παρουσία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, μαζί με εσάς, την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για τον Δήμο μας. Έναν δήμο που όλοι αγαπάμε και οφείλουμε να αλλάξουμε. Η ανατροπή ξεπερασμένων και αποτυχημένων πολιτικών και συμπεριφορών είναι απαραίτητη αν θέλουμε να παραδώσουμε έναν καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...