ΠΑΛΛΗΝΗ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ: ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΠΑΛΛΗΝΗ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ: ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 | 9:54 μ.μ.

 

Πρόκειται περί αποχωρήσεων ή «μεταγραφών»;

Αποχωρήσεις, γίνονται διαχρονικά σε όλα τα κόμματα. Ιδιαίτερα στα μνημονιακά χρόνια, αλλά και παλαιότερα, γίνονταν διεργασίες μεταξύ στελεχών και ηγεσιών, που κατέληγαν σε ‘’διαζύγια’’. Οι έχοντες προσωπική εμπειρία, γνώση και μνήμη, όπως ο γράφων, θα θυμούνται πολύ καλά τις σταδιακές αποχωρήσεις πολιτευτών και βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ., τότε που το κίνημα αυτό, υπερασπιζόταν με ζέση την ανάγκη αλλαγής και αντικατάστασης, της υφεσιακής πολιτικής που επιβάλετε ακόμη και σήμερα, από το ‘’διευθυντήριο’’ της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, από μία αναπτυξιακή πολιτική, με ταυτόχρονη παύση πληρωμών προς τους πιστωτές της χώρας και σύσταση μιας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, όπου θα εξέταζε τη νομιμότητα ή μη του χρέους. Παρόμοια παραδείγματα, είχαμε και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, αλλά και στα μικρότερα κόμματα, τις λεγόμενες ’’πατερίτσες’’.

Η συνήθης αιτία, αυτή δηλαδή που ισχυρίζονταν δημοσίως, ήταν οι διαφωνίες που προ έκυπταν, για τις εσωτερικές λειτουργίες των κομματικών μηχανισμών ή και, η αιφνίδια αλλαγή της ιδεολογικοπολιτικής πλεύσης των κομμάτων που ανήκαν και που τελικά κατέληγαν σε αποχωρήσεις.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όμως, επρόκειτο γι’ αυτό, που με ποδοσφαιρικούς όρους, ονομάζουμε ‘’μεταγραφές’’. Κι εδώ, έχουμε δύο περιπτώσεις: Τις δικαιολογημένες και αξιέπαινες, που έγιναν από αυτούς που παρέμειναν πιστοί σε αρχές και αξίες, μεταβαίνοντας σε πολιτικούς σχηματισμούς, που αν και υπήρχαν μικροδιαφορές, αυτοί πρέσβευαν παρόμοιες με τις δικές τους και αυτές που διακρίνονταν από υστεροβουλία και ήταν σαφώς κατακριτέες, όσες δηλαδή έγιναν από αυτούς, που έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον, (π.χ. απόπειρα επανεκλογής, διατήρηση εξουσίας κ.ά.), πάνω από το συμφέρον του λαού, ο οποίος τους εξέλεξε.

Κάτι παρόμοιο, διαδραματίζεται και στο δικό μας μέτωπο, το Ε.ΠΑ.Μ., τις τελευταίες ημέρες. Πως θα μπορούσε να το αποφύγει άλλωστε; Όμως εδώ, έχουμε κάποια δεδομένα:

Α) Τη σταθερή, από το 2011, πολιτική και ιδεολογική άποψη και θέση, για την οριστική επίλυση της τεχνητής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, με τα πέντε προτάγματα και αιχμή του δόρατος, αυτήν της Εξόδου από την Ε.Ε. και τη Μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα και

Β) Τις εσωτερικές αλλαγές λειτουργίας του μετώπου, που αποφασίστηκαν από την Πολιτική Γραμματεία.

Ναι. Υπήρξαν διαφωνίες γι’ αυτές τις αλλαγές. Δικαιολογημένες για κάποιους, αδικαιολόγητες για κάποιους άλλους. Θεμιτό και κατανοητό. Και φυσικά, υπήρξαν και αποχωρήσεις. Όπως ακριβώς και στους προαναφερθέντες πολιτικούς φορείς.

Το αν αυτές οι αποχωρήσεις, και με δεδομένη την ιδεολογικοπολιτική σταθερότητα που επικρατεί εντός του Ε.ΠΑ.Μ., καταλήξουν σε… αδικαιολόγητες «μεταγραφές», είναι κάτι, που θα μας το δείξει ο χρόνος.

Και λέω αδικαιολόγητες, γιατί οι ίδιοι οι αποχωρήσαντες, παραδέχονται τη σταθερότητα, την ορθότητα και την πληρότητα των θέσεων αυτών. Αναγνωρίζοντας μάλιστα, ως αποκλειστικό εκφραστή τους στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, το Ε.ΠΑ.Μ.

Θα αποφύγω λοιπόν, να μπω στην διαδικασία να κρίνω αυτές, όπως έκανα άλλωστε και δημόσια, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σε διάλογο με έναν αποχωρήσαντα συναγωνιστή, αφήνοντας τις δικές τους ενέργειες, να απαντήσουν.

Όμως, θα τους ευχηθώ καλή δύναμη, να παραμείνουν αγωνιστές, όπως απέδειξαν με τις πράξεις τους εντός του Μετώπου, αλλά και πριν ενταχθούν σε αυτό, καθώς επίσης, σύντομα να συναντηθούμε στο πεδίο της μάχης, από την ίδια πλευρά και γιατί όχι στο ίδιο Μέτωπο από όπου αποχώρησαν, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε στον πόλεμο για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, ενάντια στην παγκόσμια μεν, μειοψηφία δε, ελίτ, που έχει απλώσει τα πλοκάμια της και έχει εισχωρήσει σε κάθε εθνική κυβέρνηση, προσπαθώντας να επιβάλλει την Παγκόσμια Δικτατορία.

Καλή τύχη σε ότι αποφασίσετε.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ

Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. (Συντονιστής Πυρήνα Παλλήνης – Παιανίας.)

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...