Μερτύρης: Μείζον θέμα έχει προκύψει και με τις οικονομικές καταστάσεις της Προσχολικής Αγωγής - Αφωνη έμεινε και η εισαγγελέας για τον απαράδεκτο τρόπο που η Διοίκηση του Δήμου ενήργησε σε άλλη υπόθεση!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Μείζον θέμα έχει προκύψει και με τις οικονομικές καταστάσεις της Προσχολικής Αγωγής - Αφωνη έμεινε και η εισαγγελέας για τον απαράδεκτο τρόπο που η Διοίκηση του Δήμου ενήργησε σε άλλη υπόθεση!!!

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 | 3:24 μ.μ.



Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 16/02/2016


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου του 2016 στο Δημοτικό Κατάστημα της Παλλήνης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σωρεία σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον Δήμο.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Παναγιώτης Μερτύρης, στην αρχή της ομιλίας του ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική θητεία στους κ.κ. Σμυρλιάδη και Μπουντουβά, που κατέλαβαν τις θέσεις των παραιτηθέντων κ.κ. Μπάκα και Βολιώτη αντίστοιχα.

Ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναδεικνύοντας το μέγα πρόβλημα αδιαφάνειας και συγκάλυψηςπου υπάρχει στο δήμο μας. Μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο δημαρχείο της Παλλήνης, η μείζων αντιπολίτευση  ως όφειλε ζήτησε  να πάρει αντίγραφα σχεδίων και μελετών της οικοδομικής άδειας του κτηρίου του Δημαρχείου με σκοπό να ελέγξει εάν έχουν εφαρμοστεί  τα προβλεπόμενα μέτρα πυροπροστασίας και εάν οι χρήσεις των χωρών είναι αυτές οι οποίες προβλέπονται από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας.

Με τρόπο αυταρχικό και απαράδεκτο  η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να παραδώσει τα σχετικά έγγραφα- ασκώντας απαράδεκτες πιέσεις προς τις υφιστάμενες υπηρεσίες, οι οποίες μάλιστα είχαν εισηγηθεί την απόδοση των στοιχείων - χαρακτηρίζοντας τα σχέδια της οικοδομικής αδείας του Δημαρχείου ιδιωτικά.

Εννοείται ότι η μείζον αντιπολίτευση αντέδρασε και ο κος Μερτύρης προχώρησε στην διαδικασία της εισαγγελικής παραγγελίας. Άφωνη έμεινε και η ίδια εισαγγελέας όταν ενημερώθηκε για την νομική άποψη περί ιδιωτικών εγγράφων τόσου του κου Ζούτσου όσο και του κου Τέντη και απαίτησε πλέον η ίδια με τηλεφωνική παρέμβασή της, να προβεί ο Δήμος άμεσα στην παράδοση των σχετικών στοιχείων. Η παράταξη μας θα ενημερώνει συνεχώς τους δημότες μας με νέα δελτία τύπου για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στην συνέχεια ο κος Μερτύρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Εργατικές Κατοικίες 1η Μάη στην Κάντζα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Ο συνδυασμός « Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνης, Πόλεις για να Ζεις», τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησε επίσκεψη στο σημείο και συνομίλησε με τους κάτοικους του συγκροτήματος για την δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν. 
Οι Εργατικές Κατοικίες βρίσκονται σε αποκλεισμό και η περιοχή τους δυστυχώς έχει «γκετοποιηθεί». «Η εικόνα που αντικρίσαμε κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας ήταν άκρως απογοητευτική Δήμαρχε και η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε στοχευόμενες ενέργειες προκειμένου να καλυτερεύσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που κατοικούν εκεί και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους», τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των καταστημάτων που βρίσκονται στις Εργατικές Κατοικίες, η επίλυση του οποίου θα επιτρέψει την λειτουργία επιχειρήσεων με αγαθά και προϊόντα καθημερινής ανάγκης από τους κατοίκους του συγκροτήματος.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κος Μερτύρης αναφέρθηκε στο περιστατικό παιδοφιλίας στο 6οδημοτικό σχολείο του Γέρακα, έκανε μια πολύ σημαντική παρέμβαση προτείνοντας  να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες στα σχολεία για τους διευθυντές αλλά και για τους ίδιους τους γονείς και τους μαθητές, προκειμένου να γίνει σωστή και κατάλληλη ενημέρωση για την αντιμετώπιση παρόμοιων  φαινόμενων. Η παράταξή μας έχει ήδη έρθει σε επαφή με τρεις καθηγητές από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν μια τέτοια δράση με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε και αναλυτική γραπτή πρόταση προς την Δημοτική Αρχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κο Μερτύρη για τoΠρόγραμμα αδέσποτων του Δήμου και την διαχείριση των σχετικών κονδυλίων. Υπήρξαν σοβαρότατες καταγγελίες πολιτών και εθελοντών για τον τρόπο που λειτουργεί όλη αυτή η διαδικασία και ειδικά για τον τρόπο που λειτουργεί ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κος Σταματίου με σοβαρές καταγγελίες από δημότες για συμπεριφορά του σε συγκεκριμένο περιστατικό. Τις επόμενες μέρες, θα εκδοθεί αναλυτικό δελτίο τύπου.

Τέλος μείζον θέμα έχει προκύψει και με τις οικονομικές καταστάσεις της Προσχολικής Αγωγής για τα έτη 2012, 2013, 2014, οι οποίες έχουν συνταχθεί κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας και πρέπει να ανακληθούν άμεσα. Γεννά πολλά ερωτηματικά η στάση της διοίκησης του Δήμου να μην στείλει πρόσκληση στους αρμόδιους ορκωτούς λογιστές να παραστούν στην συνεδρίαση -όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι σε γραπτή επικοινωνία που είχαμε μαζί τους- με αποτέλεσμα μην  να απαντηθούν καίρια ερωτήματα που έχουν προκύψει από τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποιήσαμε στις οικονομικές καταστάσειςΠαρόντες στην συνεδρίαση ήταν μόνοι οι αρμόδιοι υπογράφοντες λογιστές οι όποιοι έκαναν την έκπληκτη δήλωση ότι έχουν ευθύνη μόνο για την εμφάνιση του ισολογισμού και όχι για το περιεχόμενο! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημοτική αρχή να αποσύρει τις Οικονομικές Καταστάσεις για τα έτη 2013 και 2014 και να δεσμευτούν ότι θα τα φέρουν διορθωμένα σε επόμενη συνεδρίαση. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε προκύπτουν συνέχεια σοβαρά θέματα στον Δήμο μας και δεσμευόμαστε στο έργο που έχουμε ξεκινήσει και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να λειτουργεί η διοίκηση με αυτό τον τρόπο υποτιμώντας την νοημοσύνη των δημοτών του Δήμου Παλλήνης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...