Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόσχημα τροχαία δυστυχήματα. Μεγάλη προσοχή αντίστοιχα κρούσματα και στην Παλλήνη!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόσχημα τροχαία δυστυχήματα. Μεγάλη προσοχή αντίστοιχα κρούσματα και στην Παλλήνη!!!

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 | 1:45 μ.μ.



Σπείρα κακοποιών που εξαπατούσε ηλικιωμένους συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία. 
Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, 12 Βούλγαροι και 3 Έλληνες ενώ ταυτοποιήθηκαν 13 Βούλγαροι υπήκοοι κι ένας Κύπριος βουλγαρικής υπηκοότητας,
σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες.
Οι δράστες, έχοντας αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο, συνήθως κάποιο παιδί τους, έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Στη συνέχεια ισχυρίζονταν ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ήταν ανάλογο με την ευπιστία των θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί οι δράστες έβαζαν συνεργάτες τους να παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και να προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Εφόσον τα θύματα πείθονταν, είτε εμφανίζονταν στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε έδιναν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.
Πληροφορές του "ΝΕΟΛΟΓΟΥ" αναφέρουν ότι αντίστοιχες απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων υπήρξαν και στην περιοχή μας με τελευταίο κρούσμα στην Παλλήνη.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, από σύμπτωση και μόνο αποτράπηκε η παράδοση των χρημάτων εκ μέρους ηλικιωμένης γυναίκας προκειμένου "να γλυτώσει τη φυλακή η κόρη της..." η οποία, επιστρέφοντας στο σπίτι της επικοινώνησε με τη μητέρα της για να την ενημερώσει κι έτσι πληροφορήθηκε ότι "θα δώσω σε λίγο τα χρήματα για να σε αφήσουν ελεύθερη..." Η γυναίκα καθησύχασε τη μητέρα της ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε και να μην ανοίξει την πόρτα σε κανένα μέχρι να έρθει η ίδια στο σπίτι.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...