Μερτύρης: Ο εθελοντισμός κε Ζούτσο είναι στάση ζωής και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται προκειμένου να καλύψει την απουσία της κοινωνικής πολιτικής του δήμου (Δείτε τι αποφάση πήρε η Δημοτική Αρχή!!!) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Ο εθελοντισμός κε Ζούτσο είναι στάση ζωής και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται προκειμένου να καλύψει την απουσία της κοινωνικής πολιτικής του δήμου (Δείτε τι αποφάση πήρε η Δημοτική Αρχή!!!)

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 | 5:16 μ.μ.

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου του 2015 στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα, η Β΄ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης.

Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο Προϋπολογισμός του δήμου για το έτος 2016. Ο Δήμαρχος, κος Ζούτσος, στην εισήγησή του τόνισε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό πραγματικό και ειλικρινή, χωρίς εικονικά έσοδα, χωρίς εικονικά νούμερα που συντάχθηκε έχοντας λάβει υπόψη την δυσχερή οικονομική κατάσταση τόσο της χώρας, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Μερτύρης, στην τοποθέτησή του τόνισε ότι τα μεγέθη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε πολλούς κωδικούς υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις ανάμεσα στα Προϋπολογισθέντα και Ενταλθέντα του έτους 2015 σε σχέση με τα ψηφισθέντα του έτους 2016. Η Μείζονα Αντιπολίτευση ξεκίνησε μια σειρά ερωτήσεων και παρατηρήσεων για διάφορες κατηγορίες εσόδων και εξόδων, με μεγάλες αποκλίσεις, οι οποίες ερωτήσεις ως επί των πλείστων απαντήθηκαν ανεπαρκώς χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση . Αξιοσημείωτη ήταν και η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, κου Τέντη, ο οποίος απάντησε ότι ο προϋπολογισμός είναι λογιστικός (στην ουσία εικονικός), εν αντιθέσει με τα όσα είχε ισχυριστεί στην εισήγηση του ο Δήμαρχος, ο οποίος τον χαρακτήρισε πραγματικό και ρεαλιστικό.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο φλέγον θέμα του δήμου μας που αφορά τις λεγόμενες επισφάλειες (χρήματα που κινδυνεύουν να χαθούν), οι οποίες για το έτος 2016 προϋπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το ποσό των 5.000.000 ευρώ. Το τεράστιο αυτό ποσό, αποτελεί μία πραγματική βόμβα στα θεμέλια του Δήμου μας. Επηρεάζει αρνητικά την οικονομική θέση του και τις ταμειακές ροές του, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ρευστότητας. Το βασικότερο από όλα καταδεικνύει την ανικανότητα της σημερινής διοίκησης του δήμου να εισπράξει αυτά που του οφείλουν. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στηλίτευσε την ευκολία που από την μία αυξάνονται τα δημοτικά τέλη προς τους δημότες και από την άλλη διαγράφονται οφειλές προς δήμο, αφήνοντας αιχμές για αυτούς οι οποίοι επωφελούνται αυτών των διαγραφών. Σημειώνοντας εδώ ότι από συστάσεως του νέου Καλλικρατικού δήμου Παλλήνης το 2011, το ποσό που κινδυνεύει να μην εισπραχτεί και να διαγραφεί έχει παρουσιάσει μια αύξηση πάνω από 300%.

Τέλος για μια ακόμη φορά ο κος Μερτύρης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της Κοινωφελούς ανέρχεται στο ποσό των 920.000 ευρώ, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ που διατίθεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το πλέον παράδοξο σημείο όμως όλης αυτής της κίνησης είναι ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 25.000 ευρώ για την διαφήμιση και προώθηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ποσό υπερδιπλάσιο από αυτό που διαθέτει για την λειτουργία του ίδιου του Κοινωνικού Παντοπωλείου !!! Τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο να μην ενισχύεται η προσπάθεια κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ίδια στιγμή που δαπανώνται υπέρογκα ποσά σε άλλες δράσεις οι οποίες τη παρούσα χρονική περίοδο όχι μόνο δεν χρήζουν προτεραιότητας, αλλά έχουν ως βασικό κίνητρο την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. Απογοητευτικές ήταν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής, η οποία θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστήριξε ότι βασικό στήριγμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου οφείλει να είναι ο εθελοντισμός και η Κοινωνική Προσφορά και όχι η οικονομική ενίσχυση του δήμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μετράνε τα λεφτά». Η στάση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κου Μερτύρη, ο οποίος την χαρακτήρισε απαράδεκτη, αναφέροντας ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται προκειμένου να καλύψει την απουσία της κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ

http://poleisgianazeis.org

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...