Μερτύρης: "Η αδιαφάνεια και η μυστικότητα κυριαρχούν στον Δήμο μας και η κατάσταση που επικρατεί είναι πλέον εκτός ελέγχου" Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: "Η αδιαφάνεια και η μυστικότητα κυριαρχούν στον Δήμο μας και η κατάσταση που επικρατεί είναι πλέον εκτός ελέγχου"

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 | 8:44 π.μ.

 

 

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 08/12/2015 (Β΄ & Γ’ Συνεδρίαση)

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου του 2015 η Β & Γ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα.

Όπως αποδείχτηκε περίτρανα ήταν δυο συνεδριάσεις κόλαφος και για την σημερινή διοίκηση του Δήμου αλλά και για τον ίδιο τον Δήμαρχο προσωπικά.

Ο Καλλικρατικός δήμος Παλλήνης, ποτέ μα ποτέ δεν έχει κάνει απογραφή και ισολογισμό. Για κανένα οικονομικό έτος έως σήμερα.

Βάση του νόμου Ν 3852/2010, με τον οποίον έγινε η σύσταση των νέων Καλλικρατικών δήμων της χώρας μας, κάθε νέος δήμος όφειλε να απογράψει την περιουσία του και να κάνει τον Ισολογισμό έναρξης (απογραφής) της 1ης Ιανουαρίου 2011. Δηλαδή να γίνει η απογραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του νέου δήμου, καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων.

Όλα τα παραπάνω όφειλε να τα κάνει το αργότερο μέχρι την 28-2-2012 και να τα φέρει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Πότε τα έκανε; Τέσσερα χρόνια μετά και συγκεκριμένα την 8η Δεκεμβρίου του έτους 2015.

Τον δε ισολογισμό του οικονομικού έτους 2011 όφειλε να τον είχε φέρει προς ψήφιση το 2012, τον οποίο επίσης έφερε στα τέλη του 2015.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω για το δήμο μας;

  1. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ο δήμος Παλλήνης τι οφείλει και σε ποιους, τι του οφείλουν, ποιοι του οφείλουν (οι λεγόμενες επισφάλειες) και ποια είναι η κινητή και ακίνητη περιουσία του.
  2. Δεν μπορούν να γίνουν οι ισολογισμοί.
  3. Χωρίς ισολογισμούς κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ουσιαστικά τον δήμο. Εάν γίνονται απάτες, εάν δεν εισπράττονται οφειλές , εάν υπάρχουν εικονικά τιμολόγια.
  4. Η καθυστέρηση έλεγχου σε οφειλές και τυχόν αδικήματα, υπεξαιρέσεις και απάτες σημαίνει παραγραφή αδικημάτων και διεκδικήσεων.

Πριν από δέκα μέρες ζητήσαμε με επίσημη αίτηση στο γενικό πρωτόκολλο του δήμου μία λίστα απαραίτητων στοιχείων για τον παραπάνω έλεγχο. Η δικαιολογία του Γενικού Γραμματέα κ Τέντη, ήταν ότι τώρα δεν προλαβαίνει να μας τα ετοιμάσει και να μας τα δώσει γιατί έχει να πραγματοποιήσει την σύνταξη του προϋπολογισμού του δήμου. Κατανοήσαμε και ζητήσαμε αναβολή της συνεδρίασης. Πέντε χρόνια δεν είχαν γίνει ούτε απογραφή ούτε ισολογισμοί , μια καθυστέρηση δέκα ημερών, για να μας δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία, Θα δημιουργούσε τόσο μεγάλο πρόβλημα στον δήμο μας ;;; Εάν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα εμποδίσουν την πρόσβαση στα στοιχεία και θα μας αναγκάσουν να σταματήσουμε τον έλεγχο είναι οικτρά πλανεμένοι.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης του δήμου Παλλήνης αλλά και του Δημάρχου προσωπικά είναι τεράστιες. Η αδιαφάνεια και η μυστικότητα κυριαρχούν στον Δήμο μας και η κατάσταση που επικρατεί είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Η παράταξη μας για ακόμα μια φορά καταγγέλλει την διαδικασία που ακολουθείται για την μη έγκαιρη προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων για τον έλεγχο τόσο της απογραφής όσο και των ισολογισμών και τονίζει ότι δεν μπορεί να μείνει απαθής εμπρός σε αυτή την κατάσταση και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο προς την Περιφέρεια όσο και προς την Δικαιοσύνη για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...