Παρέμβαση Παλλήνης:Πριν μας πνίξουν τα σκουπίδια… λέμε ΝΑΙ στη διαλογή στη πηγή Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παρέμβαση Παλλήνης:Πριν μας πνίξουν τα σκουπίδια… λέμε ΝΑΙ στη διαλογή στη πηγή

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 | 10:11 μ.μ.

Θετική απήχηση στην κοινωνία της Παλλήνης είχε η πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο» να οργανώσει, στις 25/11/2015, ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου γύρω από το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Κατά γενική ομολογία η πρωτοβουλία αποδείχτηκε αναγκαία και επιβεβλημένη, την ώρα που η διοίκηση Ζούτσου εξακολουθεί να κρατά ερμητικά κλειστά χαρτιά και να αποφεύγει τη δημόσια ανοικτή διαβούλευση με τους πολίτες.

Επί τέσσερις και πλέον ώρες περισσότεροι από 150 συμπολίτες και συμπολίτισσες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πόλης, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά για το εθνικό και το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και να καταθέσουν ενστάσεις και να εκφράσουν αντιρρήσεις ως προς το τοπικό σχεδιασμό του δήμου τόσο για τις διαδικασίες, όσο και το χώρο εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) και Πράσινου Σημείου στα όρια της δημοτικής ενότητας Ανθούσας.

 

Μύθοι, φόβοι, ανησυχίες και εύλογες απορίες ξεδιαλύθηκαν «πρόσωπο με πρόσωπο» από τους καθ΄ ύλην αρμοδίους εισηγητές κ.κ. Μπάμπη Μπιλίνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και Σταύρο Ιατρού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Και οι δύο εισηγητές επεσήμαναν ότι τα οφέλη από το νέο σύστημα διαχείρισης είναι πολύ περισσότερα από τα προφανή, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Ο νέος σχεδιασμός, τόνισαν, βασίζεται στην προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή(κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι κ.λ.π) και στην αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων από τους ίδιους τους δήμους, οι οποίοι υποχρεούνται να δημιουργήσουν Πράσινα Σημεία στην Πόλη και να επιλέξουν έναν χώρο ως σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων. Διευκρίνισαν ότι ο σταθμός θα είναι προσωρινός, αφού ο όγκος των σύμμεικτων απορριμμάτων θα περιορίζεται σταδιακά καθιστώντας τον στην πράξη ανενεργό. Τέλος, κατηγορηματικά διαβεβαίωσαν ότι καμία κεντρική εγκατάσταση φαραωνικού ή άλλου τύπου δεν πρόκειται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Παλλήνης.

Είναι ώρα ευθύνης να εγκαταλείψουμε το αίσχος της Φυλής και να υιοθετήσουμε άμεσα το νέο μοντέλο που καθιστά τον Πολίτη συμμέτοχο και τον επιβραβεύει με μείωση των τελών, επεσήμανε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, Απόστολος Βολιώτης. Αφού υπενθύμισε τη διαχρονική θέσης της «Παρέμβασης για έναν άλλο Δήμο» για τη καθιέρωση της διαλογής στην πηγή, τόνισε ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα από το δημοτικό συμβούλιο για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι επιβάλλεται σωστός τοπικός σχεδιασμός ώστε να μην ακυρωθεί στην πράξη και παραπεμφθεί στις καλένδες το εγχείρημα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, μειοψήφησε στην συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας για συγκεκριμένο ακίνητο,που προέκυψε κατόπιν διαγωνισμού, ψηφίζοντας λευκό. Ως γνωστόν στο διαγωνισμό προσφέρθηκε, προς εικοσαετή ενοικίαση, μόνο ένας χώρος, απέναντι από το ΜΑΚΡΟ. Μάλιστα πρότεινε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός και ταυτόχρονα να ενημερωθούν οι δημότες για το όλο θέμα, χωρίς δυστυχώς να εισακουσθεί από την δημοτική αρχή.

Κάλεσε για άλλη μια φορά τον κ.Ζούτσο να ξεκινήσει επιτέλους τη δημόσια διαβούλευση με τους Πολίτες, ενώ διεμήνυσε ότι κόκκινη γραμμή της παράταξης είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου Μήλιας Κόπτη η οποία τόνισε ότι ο νέος τρόπος διαχείρησης απορριμμάτων αποτελεί ταξική επιλογή, ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα, με την προάσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μερτύρης και Γιάννης Χαλκίδης,ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ανθούσας Π.Δρακόπουλος και μέλη του Τ.Σ,οι τοπικοί σύμβουλοι της δημοτικής μας παράταξης Αλέξης Μερεντίτης και Λίζα Καλογερία. Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Παιανίας,επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Παιανία Γη'' Αλέκος Καποδίστριας

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...