Μερτύρης: Η δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Απάντηση ΝΤΡΟΠΗ Ζούτσου: κε Μερτύρη είστε μικρόψυχος!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Η δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Απάντηση ΝΤΡΟΠΗ Ζούτσου: κε Μερτύρη είστε μικρόψυχος!!!

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 | 10:57 μ.μ.

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 03/11/2015

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου του 2015 στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Παναγιώτης Μερτύρης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ανθούσα και στην δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων της, όπως αυτοί του περιέγραψαν στην ανοιχτή δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου στην περιοχή, με πρωτοβουλία του συνδυασμού « Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις».

Ο κος Μερτύρης ζήτησε από τον Δήμαρχο, κο Ζούτσο να ασχοληθεί με την Ανθούσα, τονίζοντας του ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, ο φωτισμός της περιοχής είναι ελλιπής και σε κάποια σημεία ανύπαρκτος, η συγκοινωνία δεν είναι τακτική και το Δημοτικό κατάστημα της Ανθούσας λειτουργεί με ένα άτομο προσωπικό, με αποτέλεσμα όταν αυτό αρρωσταίνει (κάτι που έχει συμβεί και πρόσφατα ), να μπαίνει λουκέτο αφού δεν υπάρχει άτομο να το αντικαταστήσει.

Ο κος Μερτύρης τόνισε επίσης στον Δήμαρχο ότι η σωστή και άμεση ενημέρωση των πολιτών θα έπρεπε να είναι κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής και οφείλει εδώ και τώρα να ενημερώσει τους κάτοικους της Ανθούσας σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο πόλεως αλλά και τι ακριβώς γίνεται με το φλέγον θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Ένα θέμα που απασχόλησε για μια ακόμη φορά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτό της Α βάθμιας σχολικής επιτροπής καθώς έχουν ζητηθεί εδώ και είκοσι μέρες τα επίδικα τιμολόγια από τον Πρόεδρο, κο Σμέρο και όχι απλά δεν έχουν κατατεθεί αλλά δεν υπάρχει και καμία επίσημη απάντηση σχετικά με αυτό το θέμα. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει αδιανόητη αυτή την συμπεριφορά και ζητάει τα επίδικα τιμολόγια χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Τέλος η συζήτηση επικεντρώθηκε σ’ ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την γενικότερη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η παράταξη μας ζήτησε ενημέρωση από την αντιδήμαρχο, κα Κουνενάκη καθώς όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί με κανόνες αδιαφάνειας .

Ο κος Μερτύρης τόνισε πως θεωρεί αδιανόητο ο Δήμος να παρέχει μόνο 65.000€ τον χρόνο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (οι δικαιούχοι είναι 384 και στον καθένα αντιστοιχεί το ποσό των 170 ευρώ το χρόνο) την ίδια ώρα που διαθέτει πολύ μεγαλύτερα ποσά για να αναθέτει τις υποθέσεις του Δήμου σε ημέτερους δικηγόρους, την ίδια ώρα που διαθέτει πολύ μεγαλύτερα ποσά για να περπατάνε οι άνεργοι με ψυχολόγους!

Η κα Κουνένακη παρενέβη τονίζοντας πως οι δικαιούχοι δεν είναι 384 καθώς το νούμερο αντιστοιχεί σε κάρτες και ο αριθμός των ατόμων είναι γύρω στα 900. Με γρήγορους υπολογισμούς το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα είναι 72 ευρώ το χρόνο, πολύ πιο χαμηλό από αυτό που είχαμε υπολογίσει αρχικά!

Ο κος Μερτύρης ανέβασε τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να μην έχει αντιληφθεί την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας και να σπαταλάει χρήματα άσκοπα σε άλλες ενέργειες και όχι για την ουσιαστική στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου. «Η στήριξη των πιο αδύναμων συνδημοτών μας είναι αυτονόητη υποχρέωση στην οποία πρέπει να ανταποκρινόμαστε καθημερινά και θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του κου Ζούτσου σε όλα αυτά; «κε Μερτύρη είστε μικρόψυχος»!!!

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα – Ξεσηκώνονται οι Γονείς !!!

SOS!!! Παράνομη χωματερή – ΣΜΑ στην καρδιά του δήμου Παλλήνης (Δείτε τις Φωτογραφίες)

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...