Μερτύρης για τα δημοτικά τέλη: Η δημοτική μας αρχή δεν δέχτηκε καμιά μείωση και καμία εξαίρεση για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, δείχνοντας με αυτή τους την στάση ότι για ακόμη μια φορά δεν έχουν αντιληφθεί την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλοί συνδημότες μας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης για τα δημοτικά τέλη: Η δημοτική μας αρχή δεν δέχτηκε καμιά μείωση και καμία εξαίρεση για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, δείχνοντας με αυτή τους την στάση ότι για ακόμη μια φορά δεν έχουν αντιληφθεί την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλοί συνδημότες μας

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 | 11:09 μ.μ.

 

 

Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 24/11/2015

Με 28 θέματα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης την Τρίτη 24 Νοεμβρίου του 2015 στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Παναγιώτης Μερτύρης, επικεντρώθηκε στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ζητώντας από την Δημοτική Αρχή να προβεί στην μείωση τους. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων που παρέχει ο Δήμος. Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων έχει επιφέρει σημαντική μείωση του κόστους (προσωπικό, δρομολόγια κτλ) και θα έπρεπε ο Δήμος να προχωρήσει και στην αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών, καθώς είναι αναλογικά με τα κόστη των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Επίσης ο Συνδυασμός «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνης , Πόλεις για να Ζεις» έχοντας ως βασικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας, ζήτησε με πρόταση του στη Δημοτική Αρχή την μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στις οικογένειες που έχουν δυο ανέργους.

Δυστυχώς επικράτησε για μια ακόμη φορά η ίδια λογική στην ψήφιση των δημοτικών τελών, όπου τα διατήρησαν στο ίδιο ύψος με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν δέχτηκαν καμιά μείωση και καμία εξαίρεση για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, δείχνοντας με αυτή τους την στάση ότι για ακόμη μια φορά δεν έχουν αντιληφθεί την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλοί συνδημότες μας.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες είναι να εφαρμόσει μια σειρά κοινωνικών δράσεων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια ασπίδα προστασίας των κοινωνικά αδύναμων.

Ο κος Μερτύρης τόνισε πως ήδη πολλοί Δήμοι έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δυστυχώς η δική μας δημοτική αρχή δεν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα και στις ουσιαστικές ανάγκες των δημοτών της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης.

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...