Οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες μέσω του προγράμματος ERASMUS+ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες μέσω του προγράμματος ERASMUS+

Written By Pallini Press on Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 | 8:36 π.μ.

Magical Snap - 2015.11.10 01.33 - 001

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ (Δράση ΚΑ1: κινητικότητα εκπαιδευτικών), οκτώ καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης είχαν την ευκαιρία, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015, να παρακολουθήσουν υψηλής ποιότητας επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα τη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, ως παιδαγωγικών εργαλείων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά, ο εκπαιδευτικοί ενίσχυσαν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον τομέα της πληροφορικής, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο ενσωμάτωσης σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, καθώς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διδασκαλία τους, εξοικειώθηκαν με ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δημιούργησαν τη δική τους ψηφιακή τάξη αλλά και ηλεκτρονικά βιβλία και εμβάθυναν τη γνώση τους στην αγγλική γλώσσα. Κυρίως, όμως, ήρθαν σε επικοινωνία με συναδέλφους τους απ’ όλη την Ευρώπη με τους οποίους συνειδητοποίησαν ότι συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες, αγωνίες και προβληματισμούς, αντάλλαξαν εμπειρίες, γνώρισαν εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών, έκτισαν νέες φιλίες, αισθάνθηκαν πολίτες της Ευρώπης και απέκτησαν μια σημαντική εμπειρία ζωής που σίγουρα θα λειτουργήσει γόνιμα και δημιουργικά όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους μαθητές τους που θα γίνουν οι αποδέκτες μιας πιο ελκυστικής και σίγουρα εξίσου αποτελεσματικής διδασκαλίας.

Magical Snap - 2015.11.10 01.34 - 002

Παράλληλα, το σχολείο συμμετείχε στην ιδιαίτερα φιλόδοξη δράση job shadowing (=επιτόπια παρακολούθηση ενός εκπαιδευτικού την ώρα της διδασκαλίας) σε συνεργασία με ένα από τα πιο σημαντικά σχολεία της Γαλλίας, το συγκρότημα FENELON SAINTE-MARIE στο Παρίσι. Πιο συγκεκριμένα, μια εκπαιδευτικός παρακολούθησε σειρά μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στο γαλλικό σχολείο, ενώ παρέδωσε και η ίδια ισάριθμα μαθήματα στους Γάλλους μαθητές με θέμα την αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία, την αρχαία ελληνική τέχνη αλλά και την ελληνική παρουσία στη Γαλλία από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως τις μέρες μας. Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ανεπανάληπτη εμπειρία, εποικοδομητική για όλους.

Magical Snap - 2015.11.10 01.34 - 003

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...