Το 1° Γενικό Λύκειο Παλλήνης - «Pierre de Coubertin» επελέγη να συμμετάσχει σε ένα ακόμη διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Το 1° Γενικό Λύκειο Παλλήνης - «Pierre de Coubertin» επελέγη να συμμετάσχει σε ένα ακόμη διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 | 10:10 μ.μ.

Το 1° Γενικό Λύκειο Παλλήνης - «Pierre de Coubertin» επελέγη να συμμετάσχει σε ένα ακόμη διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+με θέμα “S.E.L.F.Y” (Save Earth Life For Youth - Σώστε τη ζωή του πλανήτη για τους νέους).

Στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετέχουν το σχολείο μας με άλλα 9 σχολεία από τα κάτωθι κράτη: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία. Σκοπός του προγράμματος είναι η συνεργασία των μαθητών, η έρευνα πάνω στο θέμακαι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού στο περιβαλλοντικό πρόβλημα του πλανήτη μας.

​Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ταξίδια των μαθητών και συνοδών καθηγητών στις πόλεις- έδρες των σχολείων που συμμετέχουν, με σκοπό την παρουσίαση της εργασίας της κάθε ομάδας. Το Erasmus+ περιλαμβάνει και φιλοξενία σε σπίτια μαθητών των αντίστοιχων σχολείων υποδοχής, όπου αυτή είναι εφικτή, φέρνοντας σε άμεση επαφή τους φιλοξενούμενους με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του κάθε κράτους.

Η πρώτη συνάντηση του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για την 29η Νοεμβρίου 2015 και θα λάβει χώρα στην πόλη Piatra Neamt της Ρουμανίας.

Κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...