Μεγάλη προσοχή!!! - Γνώρισε τον λάθος άνθρωπο μέσω Facebook και έπεσε θύμα βιασμού Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μεγάλη προσοχή!!! - Γνώρισε τον λάθος άνθρωπο μέσω Facebook και έπεσε θύμα βιασμού

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 | 9:40 μ.μ.

Έναν ατελείωτο εφιάλτη ζούσε μία 26χρονη επί δύο χρόνια, η οποία έκανε το λάθος να ξεκινήσει μία διαδικτυακή επαφή με έναν άγνωστο σε εκείνη άντρα που της μετέτρεψε την ζωή σε κόλαση. Τη βίασε κατ' επανάληψη μαζί με τον φίλο του

Μια αθώα γνωριμία μέσω Facebook εξελίχτηκε σε εκβιασμό που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια και οδήγησε μία 26χρονη κοπέλα να πέσει θύμα βιασμού κατ’ εξακολούθηση από ένα συνομήλικό της από τον Πειραιά και έναν φίλο του που αναζητείται.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε η υπόθεση αυτή βιασμού κατ’ εξακολούθηση και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 26χρονου και ενός ακόμη νεαρού, χρήστη του Facebook, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 26χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατ’ εξακολούθηση βιασμό της, υπό την απειλή της δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο προσωπικών της φωτογραφιών, οι οποίες είχαν περιέλθει στην κατοχή ενός εκ των δραστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 26χρονη πριν από δύο χρόνια περίπου, συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων, στο Facebook, με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας. Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, ο δράστης απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε σε αμφότερες τις ιστοσελίδες.

Στη συνέχεια, o 26χρονος επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα, μέσω άλλου προφίλ στο Facebook, της γνωστοποίησε ότι κατέχει τις προαναφερθείσες φωτογραφίες και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κοινοποιήσει τις φωτογραφίες στο συγγενικό της περιβάλλον. Η παθούσα ενέδωσε στις απειλές του δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία, με τον 26χρονο αλλά και με τον δεύτερο -αγνώστων στοιχείων- φίλο του.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας, διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Ως αποτέλεσμα, ταυτοποιήθηκε ο 26χρονος και εντοπίστηκε το σπίτι του στον Πειραιά.

Πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 26χρονου και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε προβεί στις ανωτέρω ενέργειες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό και ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του άλλου δράστη .

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 111 88

-Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

-Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

 

Πηγή

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...