Σγουρός κατά Δούρου για τα οικονομικά της Περιφέρειας Αττικής Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σγουρός κατά Δούρου για τα οικονομικά της Περιφέρειας Αττικής

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 | 9:18 μ.μ.


«Τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη πολιτικών, που δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά απεναντίας αποστερούν από τους δήμους πολύτιμους πόρους", τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ- Γιάννης Σγουρός» με αφορμή το άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου το οποίο απαλλάσσει των δημοτικών τελών ιδιώτες που εκμεταλλεύονται χώρους παραχωρημένους από το ελληνικό δημόσιο (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, Αττική Οδός ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ κλπ).

Η συγκεκριμένη διάταξη, συνεχίζει η ανακοίνωση, εκτός από παράλογη είναι και αντισυνταγματική, καθώς προσκρούει στο άρθρο 102 του Συντάγματος αλλά και στη με αριθμ. 1620/2012 απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε ότι λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της αντιπαροχής, η υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους δεν προϋποθέτει την χρησιμοποίηση της υπηρεσίας αλλά αρκεί η ετοιμότητα παροχής της.

www.dikaiologitika.gr

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...