Αν Με Τον Κοινόχρηστο Λογαριασμό Ρεύματος Της Πολυκατοικίας Πληρώνετε ΕΡΤ Και ΤΑΠ, Αυτό Είναι Παράνομο. Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Αν Με Τον Κοινόχρηστο Λογαριασμό Ρεύματος Της Πολυκατοικίας Πληρώνετε ΕΡΤ Και ΤΑΠ, Αυτό Είναι Παράνομο.

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 | 5:44 μ.μ.

Αν με τον κοινόχρηστο λογαριασμό ρεύματος της πολυκατοικίας πληρώνετε ΕΡΤ και ΤΑΠ, αυτό είναι παράνομο. Μόνο που η... Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Οφέλειας(!) δεν αίρει αυτομάτως την παρανομία υπέρ του κοινού. Πρέπει ο κάθε διαχειριστής να πάει στο τοπικό κατάστημα και να υποβάλει το σχετικό αίτημα που στηρίζεται στο νόμο 3419 άρθρο 31 του 2005, διεκδικώντας την επιστροφή των παρατύπως καταβληθέντων ποσών από το έτος 2005.

Είναι να αδιαφορεί κανείς αυτή τη ζαβή εποχή που ζούμε;

Αυτό με αφορμή το οτι ακόμα συναντώ ιδιοκτήτες πολυκατοικιών που ακόμα δεν έχουν απαλλαγεί απο αυτό το τέλος των κοινοχρήστων υπερ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., παρακαλώ ενημερωθείτε και σπεύστε οι ίδιοι στο υποκατάστημα ΔΕΗ της περιοχής σας προκειμένου να το διορθώσετε.

ΝΟΜΟΣ 1730/1987 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3410/2005 ΑΡΘΡΟ 31 και Άρθρο 14

Βάσει του Ν. 730/1987, τροποποιηθείς με το νόμο 3410/2005:

«Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται υπέρ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., στην οποία και περιέρχεται, ανταποδοτικό τέλος (εισφορά). Υποχρέωση για την καταβολή αυτού του τέλους έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που κατοικεί ή διαμένει στην Ελλάδα και κάθε νομικό πρόσωπο, που είναι κάτοχος μετρητή ή μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε μετρητή. Το ύψος του ορίζεται στο ποσό των 4,24 ευρώ μηνιαίως ανά μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υπολογίζεται από πρώτης διαδρομής καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος μετρητών Δ.Ε.Η. και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., η οποία παρακρατεί προμήθεια 0,5 % για την είσπραξη και απόδοση αυτή. Δεν επιβάλλεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) για τους μετρητές, από τους οποίους ηλεκτροδοτούνται οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξάρτητα από τη χρήση τους.»

Ως εκ τούτου, δύνανται οι διαχειριστές να κάνουν χρήση του νόμου αυτού και αν απαλλαχθούν οι οικοδομές τους και δη οι κοινόχρηστοι χώροι από το τέλος αυτό.

Πηγή

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...