ΒΑΡΥΤΑΤΗ «καμπάνα» στην Ανατολική Αττική για τα αστικά λύματα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΒΑΡΥΤΑΤΗ «καμπάνα» στην Ανατολική Αττική για τα αστικά λύματα

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 | 3:23 μ.μ.

Δέκα εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για την έλλειψη διαχείρισης αστικών λυμάτων στην ανατολική Αττική και χρηματική ποινή 3,64 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης, επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά είχε διαπιστωθεί από το Δικαστήριο η παράβαση με απόφαση της 25ης Οκτωβρίου 2007, καθώς η Ελλάδα είχε παραβεί τις υποχρεώσεις της, αφού 23 οικισμοί δεν διέθεταν ακόμα συστήματα συλλογής ή επεξεργασίας των αστικών λυμάτων.

Η οδηγία της ΕΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε όλοι οι οικισμοί με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 15.000 να διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης αστικών λυμάτων και να επεξεργάζονται τα λύματά τους πριν από την απόρριψη.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θεωρώντας ότι η Ελλάδα εξακολουθούσε να μην έχει εκτελέσει την πρώτη απόφαση του 2007 σε έξι εναπομείναντες οικισμούς (Λευκίμμης, Μαρκόπουλου, Κορωπίου, Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Αρτέμιδας), η Επιτροπή αποφάσισε το 2014 να ασκήσει νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας.

Με την απόφασή του, το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η Ελλάδα παρέβη την υποχρέωση εκτέλεσης της απόφασης του 2007, καθ' όσον, κατά την εκπνοή της προθεσμίας που έταξε η Επιτροπή για την εκτέλεση της απόφασης αυτής (25 Απριλίου 2011), οι έξι επίμαχοι οικισμοί εξακολουθούσαν να μην είναι εξοπλισμένοι με συστήματα συλλογής ή επεξεργασίας των αστικών λυμάτων.

Όσον αφορά τη χρηματική ποινή, το Δικαστήριο κρίνει ότι οι ελλείψεις ή η ανεπάρκεια συστημάτων συλλογής ή επεξεργασίας των αστικών λυμάτων είναι ικανές να βλάψουν το περιβάλλον και πρέπει να λογίζονται ως ιδιαιτέρως σοβαρές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ανά εξάμηνο καθυστέρησης χρηματική ποινή είναι προοδευτικώς μειούμενη, το πραγματικό ποσό της οποίας πρέπει να υπολογίζεται στο τέλος κάθε εξάμηνης περιόδου λαμβανομένου κάθε φορά υπόψη του αριθμού μονάδων ισοδύναμου πληθυσμού που συμμορφώθηκαν με την απόφαση του 2007.

tovima.gr

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...