Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 | 4:53 μ.μ.

Με την συνήθη επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Γέρακα η επέτειος του του "ΟΧΙ" της 28ης Οκτώβρη 1940. Μία επέτειος που είναι χαραγμένη στην ιστορία των Ελλήνων.

Λόγω της υποχρέωσης του Δημάρχου να παρευρεθεί στις αντίστοιχες εκδηλώσεις της Δ.Ε Παλλήνης, το στεφάνι από πλευράς Δήμου κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Αβαρκιώτης. Από το Σύλλογο ΠΗΓΗ το στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Χαϊλάζης.

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί την επιβεβαίωση θέλησης, υπερηφάνειας και της αστείρευτης ψυχικής αντοχής και του μεγαλείου του Έλληνα.

Αντοχής η οποία ακόμα και μετά το τέλος του πολέμου συνεχίζει να δοκιμάζεται. Είναι και η ζωντανή απόδειξη ότι εμείς οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε κάθε δυσκολία που προκύπτει, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ.

Σήμερα, που οι συγκυρίες το επιβάλλουν αλλά κυρίως και η Εθνική μας τιμή μας υποχρεώνει, ως Λαός και ως Έθνος, να σταθούμε αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας.

Σήμερα, που εκατομμύρια Έλληνες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις αρετές που μας άφησαν κληρονομιά οι Ήρωες του 1940 με πρώτο το πείσμα, την πίστη για την νίκη υπερασπιζόμενοι για μια ακόμα φορά την πατρίδα μας απέναντι μάλιστα σε πολύ πιο ύπουλους αντιπάλους. Για να τα καταφέρουμε είναι όμως αναγκαίο να ξεπεράσουμε για μια ακόμα φορά -όπως κάνουμε πάντα άλλωστε- τις φθαρτές και πρόσκαιρες κομματικές ή πολιτικές προκαταλήψεις, και να αναζητήσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών σε αξίες και αρετές όπως η σύμπνοια, η ομοψυχία και η αλληλεγγύη. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ!!!

Πέρα λοιπόν από τα συνήθη του εορτασμού, την όποια πλήρη ή λιγότερο πλήρη περιγραφή της τελετής κατάθεσης στεφάνων και της παρέλασης καλό θα είναι να περάσει και το μήνυμα του παραπάνω κειμένου και την επόμενη φορά στο ηρώο της πλατείας Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου να καταθέσουμε και κάτι ακόμα πιο πολύτιμο. Την Ελληνική ψυχή μας!

Μόνο αυτή έχουμε ανάγκη και μόνο αυτή αποτελεί εφόδιο σε όσα μας επιφυλάσσουν για το μέλλον όλοι οι "μεγάλοι" του πλανήτη που βλέπουν τους ανθρώπους ως αριθμούς που μπορούν να πολλαπλασιάζουν, να διαιρούν, να προσθέτουν και να αφαιρούν κατά όπως τους συμφέρει!

Παρακολουθείστε το σχετικό Video από τις χθεσινές εκδηλώσεις στο Γέρακα ΕΔΩ

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...