Ο αυτοδημιούργητος Mr Cook and Grill, πρόεδρος του Παλληνιακού Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο αυτοδημιούργητος Mr Cook and Grill, πρόεδρος του Παλληνιακού

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 | 11:29 μ.μ.

Magical Snap - 2015.08.29 19.49 - 001[3]

Της Ελένης Τσιάβο

Σήμερα το e-reportaz πάει για φαγητό και μετά κατευθείαν για προπόνηση! Ωραίες μυρωδιές, απολαυστικά πιάτα σε ένα από τα πιο in μαγαζιά των Μεσογείων και μετά «καρφί» για μια μεσημεριανή επίσκεψη στο χορτάρι. Πως τα συνδυάσαμε;

1

Βρεθήκαμε με έναν δραστήριο, αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, τον κ.Βαγγέλη Αλμπάνη. Τον Mr Cook n’ Grill ιδρυτή και μεγαλομέτοχο της πασίγνωστης αλυσίδας ο οποίος πρόσφατα αποφάσισε να ενασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας πρόεδρος του Παλληνιακού.

Τον συναντήσαμε στον επαγγελματικό του χώρο και μας μίλησε για όλα: Τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα, το μυστικό της επιτυχίας, αλλά και πως μπήκε στη ζωή του ο Παλληνιακός.

Θα θέλατε να μας πείτε αρχικά κάποια πράγματα για εσάς και την κύρια δραστηριότητα με την οποία ασχολείστε;

Καλησπέρα σας και καλωσορίσατε. Ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιούμαι είναι η εστίαση και συγκεκριμένα το έτοιμο φαγητό. Είμαι ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων, ενός στη περιοχή της Παλλήνης και ενός στο Γέρακα. Παράλληλα, λειτουργεί και πιλοτικό franchise στο Μαρούσι.

2

Από πότε δραστηριοποιείστε στον συγκεκριμένο χώρο;

Η επιχείρηση μας είχε ως αφετηρία το 2005 από τον Γέρακα και συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι και σήμερα.

Πως ξεκίνησε ως ιδέα το “Cook and Grill”?

Όλα ξεκίνησαν μετά τις σπουδές μου στη μαγειρική. Θεώρησα μιας και γνώριζα από πρώτο χέρι το φαγητό να το εξελίξω μετέπειτα και σε επιχειρηματικό επίπεδο ώστε να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση. Μετά τις σπουδές και την απόκτηση εμπειρίας σε επιχειρήσεις εστίασης όπου και εργάστηκα, έχτισα ένα καλό βιογραφικό και θεώρησα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξω και το πρώτο μου μαγαζί.

Magical Snap - 2015.09.09 16.43 - 001

Ενόψει και των δύσκολων καιρών που βιώνουμε, ποιος είναι ο πρώτος σας γνώμονας, το μυστικό της επιτυχίας σας, αν θέλετε φυσικά να το μοιραστείτε μαζί μας…

Οι επιχειρήσεις μας πηγαίνουν πάρα πολύ καλά και θα ήθελα να σημειώσω ότι προσωπικά θεωρώ ότι η κρίση δεν έχει επηρεάσει τον χώρο της εστίασης, ειδικά στο έτοιμο φαγητό.

Το τρίπτυχο, της επιτυχίας μας, είναι καταρχάς η άριστη ποιότητα του φαγητού, η καλή εξυπηρέτηση των πελατών μας καθώς και το πολύ σημαντικό, η προσιτή τιμή. Όλο αυτό το πακέτο πιστεύουμε πως καλύπτει τον μέσο Έλληνα και εμείς είμαστε πρόθυμοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του. Έτσι θεωρούμε πως έχουμε πάρει ένα προβάδισμα στα Βορειοανατολικά προάστια.

3

Γιατί «cook and grill»;

Ήθελα ένα εύηχο όνομα, ξεχωριστό, δημιούργησα από μόνος μου και το λογότυπο και συνεχίζω με το ίδιο από τότε.

Ένας αυτοδημιούργητος λοιπόν επαγγελματίας σε κάθε σας βήμα. Ας ξεφύγουμε τώρα λίγο από την αγάπη για την μαγειρική και πάμε σε μια άλλη, που μαθαίνουμε ότι είναι το ποδόσφαιρο! Τον Ιούνιο αναλάβατε ένα καινούριο ρόλο στη ζωή σας, αυτό του προέδρου μιας ομάδας και συγκεκριμένα του Παλληνιακού. Πως προέκυψε;

Μετά από παροτρύνσεις φίλων μέσα από τη περιοχή εδώ της Παλλήνης, είπαμε να ασχοληθούμε εφ’ όσον, ερχόμαστε καθημερινά σε επικοινωνία, μέσω του μαγαζιού μας, με ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που είναι πελάτες μας και είναι νεαρής ηλικίας. Γνωρίζαμε πολλά παιδιά και θελήσαμε λοιπόν να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό ώστε να προσφέρουμε στο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, ενός τοπικού σωματείου που υφίσταται από το 1939, ώστε να εξελίξουμε την ομάδα, να την αναδιοργανώσουμε και να μπουν σταθερές βάσεις  για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Επίσης, γενικά μας αρέσει ο αθλητισμός και θα ήθελα να αναφέρω ότι το cook and grill  ετοίμασε και το VIP lounge της Εθνικής Μπάσκετ στον τουρνουά «Ακρόπολις- Eurobank» 2015.

Είναι λίγο νωρίς για να θέσω αυτήν την ερώτηση αλλά πιστεύω πως έχετε ήδη πάρει μια γεύση από τη καινούρια αυτή εμπειρία. Πως αισθάνεστε με όλο αυτό;

Για μένα είναι κάτι το πρωτόγνωρο γιατί είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κάτι τέτοιο, ως παράγοντας δηλαδή του ποδοσφαίρου. Όμως η εμπειρία μου στη διοίκηση των μαγαζιών, έκανε πιο εύκολο το εγχείρημα και της διοίκησης μιας ομάδας. Φυσικά, σε όλο αυτό με έσπρωξε και η αγάπη μου για το συγκεκριμένο άθλημα που με ώθησε να μάθω νέα πράγματα.

Μεγάλο ρόλο θα ήθελα να τονίσω, σε αυτή τη προσπάθεια και στην απόφαση που έλαβα για να ασχοληθώ ενεργά με το ποδόσφαιρο, έπαιξε ο προπονητής του Παλληνιακού, ο Παναγιώτης ο Χριστοφιλέας που με στηρίζει από την αρχή.  Ο άνθρωπος αυτός  πέραν από τη μεγάλη του συνεισφορά στη κοινωνία, καθώς είναι στο πυροσβεστικό σώμα, ως προπονητής πλάθει και ψυχές. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω πολύ για αυτή τη συνεργασία μας.

Τους παίχτες πως τους βλέπετε; Τα παιδιά στις ακαδημίες, αλλά και τους μεγαλύτερους στην βασική ομάδα.

Σας ευχαριστώ για αυτή σας την ερώτηση. Η οικονομική κρίση στένεψε λίγο τα περιθώρια καθώς τα σωματεία αυτά, στηρίζονται καθαρά σε χορηγίες με χρήματα που διαθέτουν οι γονείς, ο σύλλογος και ο πρόεδρος. Έτσι οι γονείς μέχρι πριν από ένα χρόνο, πριν αναλάβω την ομάδα, είχαν έρθει σε δύσκολη κατάσταση λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Πολλά παιδιά πέρσι, ήθελαν να φύγουν από τον Παλληνιακό, φέτος όμως κάνουμε μια νέα αρχή, βάλαμε τα πράγματα σε μια νέα σειρά και είναι όλα τους ευχαριστημένα. Όπως σας είπα και προηγουμένως αρκετά άτομα της ομάδας είναι πελάτες μας από το παρελθόν και γνωρίζουν ότι θα προσπαθήσουμε για κάτι το καλύτερο.

Στα μάτια των παιδιών βλέπουμε το μέλλον και προσπαθούν για αυτό που αγαπούν που δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο.

Διαμορφώσαμε κιόλας ειδικά πακέτα για ανέργους, πολύτεκνους κλπ ώστε τα παιδιά να έρχονται, ανάλογα με τη κάθε περίπτωση, είτε δωρεάν είτε να επωφελούνται από τις εκπτώσεις.

Επίσης, υπάρχει πάντα ο γιατρός στη πλευρά των παιχτών, ώστε να είναι άρτιοι όλοι και να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα.

4

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας, τα όνειρα σας για την ομάδα;

Θα ήθελα η αντρική ομάδα, που είναι και η εικόνα της ομάδας, να πρωταγωνιστήσει φέτος στο πρωτάθλημα αλλά σημαντικότερο μέλημα είναι οι ακαδημίες, οι οποίες είναι το μέλλον της ομάδας. Το όνειρο μου είναι από τα 250 παιδιά που απαρτίζουν τις ακαδημίες, να μπορέσουν κάποια από αυτά, να αναδειχτούν και να καταφέρουν να μπουν σε μεγάλες ομάδες. Εστιάζουμε κατά κύρια βάση εκεί.

Από υποδομές, εγκαταστάσεις ποια εικόνα επικρατεί;

Δυστυχώς εδώ συναντάμε ένα πρόβλημα το οποίο πηγάζει από την πλευρά του Δήμου. Τα περισσότερα σωματεία που απαρτίζουν την ΕΠΣΑΝΑ, χορηγούνται από τα δημαρχεία, όμως ο δικός μας, ο ενιαίος δηλαδή δήμος που απαρτίζεται από  το Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση. Οι εγκαταστάσεις είναι παραμελημένες, τα αποδυτήρια δεν μπορούν καλύψουν βασικές ανάγκες, μη πληρώντας τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, φύλαξη δεν υπάρχει. Προσπαθούμε εμείς με δικά μας μέσα πχ. με δικά μας πλυντήρια ή επισκευάζοντας ότι μπορούμε, να βελτιώσουμε τη κατάσταση. Καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχουν πολλά κονδύλια,  υπάρχει μια «εγκατάλειψη» όμως έτσι του αθλητισμού, καθώς η πολιτεία δεν στηρίζει τις δράσεις μας.

Παρόλα αυτά, ποιο μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στα άτομα που αγαπούν το ποδόσφαιρο;

Θα ήθελα όλοι οι δημότες της Παλλήνης να προσπαθήσουν, όπως μπορούν, να στηρίξουν την ομάδα και γενικότερα τον αθλητισμό. Γνωρίζω πως οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες, οι εποχές είναι ιδιαίτερα δύσκολες όμως πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά που άφησαν τις καφετέριες και βρέθηκαν στο γήπεδο. Θέλουμε η Παλλήνη να ακουστεί για τις θετικές της πρωτοβουλίες. Εγώ ήδη έχω ξεκινήσει να δραστηριοποιούμαι ώστε να αφυπνίσω τους ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί από την ομάδα και να τους επαναφέρω στη δράση.

Και να αναφερθούμε κ. Αλμπάνη στον 12ο παίκτη που είναι ο κόσμος. Ξεκινάτε αγωνιστική στις 13 Σεπτεμβρίου.

Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε όσοι γονείς είναι μέλη του Παλληνιακού να μην πληρώνουν εισιτήριο, έχουμε ήδη και κάποιες εκδηλώσεις διοργανώσει, το κλίμα είναι θετικό ώστε έρθουν και να χειροκροτήσουν την αντρική ομάδα. Τους περιμένουμε όλους!

Η αντρική ομάδα θέλουμε να βγει πρώτη φέτος έτσι;;

(γέλια) Λογικό. Αλλά στόχος μας είναι να σημειώσουμε μια αξιοπρεπή πορεία. Η έννοια του «πρώτου» είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Θα το θέσω ως εξής λοιπόν: επειδή είμαστε πρώτοι και στην επιχείρηση μας, θα επιχειρήσουμε να βγούμε και πρώτοι φέτος στην αγωνιστική ακολουθώντας την ίδια πορεία ( Γέλια). Προοπτική μας είναι να πραγματοποιήσουμε καλές εμφανίσεις.

πηγή

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε ΒΑΓΓΕΛΑΡΑ μόνο ΕΣΥ ρε φίλε ! Στείλε μας Γ' Εθνική να τρελλαθούμε.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...