Μεγάλη δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα ψηφίζουν οι πολίτες στην Περιφέρεια Αττικής; Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μεγάλη δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα ψηφίζουν οι πολίτες στην Περιφέρεια Αττικής;

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 | 12:07 μ.μ.

 

Άκρως διαφωτιστικά για τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στην περιφέρεια Αττικής...ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενήργησε η ομάδα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από 1 έως και 10 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1857 πολιτών που είναι πολύ μεγαλύτερο από το σύνηθες δείγμα των εταιρειών δημοσκοπήσεων που δεν ξεπερνά τα 1.200 άτομα πανελλαδικά! Στην ίδια δημοσκόπηση τέθηκε ένα ακόμη ερωτήματα τα οποία δείχνουν το πώς αντιμετωπίζει το εκλογικό σώμα τη συνολική πολιτική κατάσταση.

Το πρώτο ερώτημα αναφέρει τα εξής: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν;». Οι ερωτηθέντες απάντησαν τα εξής:
Πολύ καλύτερη 4,7%
Καλύτερη 7,6%
Ίδια 24,0%
Χειρότερη 38,8%
Πολύ χειρότερη 23,5%
Δεν απαντώ 1,4%

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου το ερώτημα που τέθηκε ήταν το εξής: «Στην περίπτωση που την ερχόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;». Σύμφωνα με την ανάλυση του καθηγητή Πανά η Νέα Δημοκρατία με διαφορά 3,6% προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 36,9% και η ΝΔ 26,5%. Δηλαδή, φαίνεται να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου 10,9 ποσοστιαίες μονάδες, που με μεγάλη πιθανότητα κερδίζει η Λαϊκή Ενότητα, 5 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ περίπου 2 μονάδες, αφού είχε στις εκλογές 3,3%.

Η ΝΔ από 26% στις εκλογές φτάνει στο 29,9% και κερδίζει τρεις ποσοστιαίες μονάδες, που είναι πιθανόν να τις κερδίζει από τους ΑΝΕΛ. Ως τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 6,2%, ενώ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε 6,7%. Το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 5,2% τώρα φαίνεται να ξεπερνά το αντίστοιχο 3,3% των προηγούμενων εκλογών.

Με ποσοστό 6,6% αναποφάσιστων φαίνεται ότι η αναμέτρηση ενδέχεται να είναι αμφίρροπη ως προς την πρώτη θέση. Με αυτό το αποτέλεσμα δε φαίνεται να εξασφαλίζεται η αυτοδυναμία, είτε για τη Ν. Δημοκρατία, είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις Εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ποσοστό 36,34% και ειδικά στην Αττική 36,9% o η ΝΔ είχε ποσοστό 27,81% και ειδικά στην Αττική 26% που σημαίνει ότι το ποσοστό της Αττικής για τα δύο κόμματα δε διέφερε ουσιαστικά από το αντίστοιχο σε επίπεδο χώρας. Σημειώνεται ότι το τυπικό σφάλμα – αυτό δηλαδή που γνωρίζουμε όλοι ως στατιστικό λάθος, φτάνει στο +/- 2,3%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Πανάς είναι μέλος της ESOMAR και της WAPOR και τηρεί τους διεθνείς και ακαδημαϊκούς κώδικες δεοντολογίας για τη διαμόρφωση της έρευνας.

Δείτε παρακάτω το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης στην Αττική σε πίνακα:

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...