ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ - Δείτε για ποια πρόκειται (Διαδώστε το) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ - Δείτε για ποια πρόκειται (Διαδώστε το)

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 | 7:55 μ.μ.

  • Στην ανάκληση προϊόντος «προφιτερόλ» από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ελέγχου, ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων – ανεξάρτητα από την ημερομηνίας ανάλωσης – που αφορούν σε προφιτερόλ, με την εμπορική ονομασία «ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ», σε πλαστικό περιέκτη των 150 - 170 γρ., που παράγεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Α. ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε., Μ. Μπότσαρη 80, Βέροια.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο προϊόν περιέχεται ως συστατικό αβγό, χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στον πίνακα των συστατικών και χωρίς να επισημαίνεται ως αλλεργιογόνο συστατικό.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και έχουν ευαισθησία στο αβγό να μην το καταναλώσουν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.


  • Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων «σοκολατάκια» Βελγικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη των οποίων ανιχνεύτηκε η παρουσία αραχίδων, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Οι αραχίδες είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Πρόκειται για τα προϊόντα με εμπορική ονομασία "Leonidas Ballotin rouge mix", σε συσκευασία των 750g, με αριθμούς παρτίδας 041715800 και 040315800, τα οποία παρασκευάστηκαν από την Βελγική εταιρία "Confiserie Léonidas SA" και διακινήθηκαν στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Σπάτα).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα (φωτογραφίες) και είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή efet.gr

 

 

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...