Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τους γονείς!!! (ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τους γονείς!!! (ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ)

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 | 1:01 μ.μ.

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση γονέων της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ενέκρινε η περιφερειάρχης Ρένας Δούρου.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και αφορά στην παροχή θέσεων φροντίδας, φιλοξενίας και φύλαξης σε βρέφη, νήπια και παιδιά σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Περιφέρεια Αττικής. Οι ωφελούμενοι είναι μητέρες καθώς και άνδρες, που έχουν την επιμέλεια τέκνων, και οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, και η τοποθέτηση των παιδιών τους πραγματοποιείται με «εντολή τοποθέτησης» (voucher) που λαμβάνουν από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. μετά από σχετική διαδικασία αξιολόγησης.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δημήτρης Δρόσης «πρόκειται για έργα που αξιοποιούν τους διαθέσιμους για την Περιφέρεια Αττικής πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ)».

«Αφορά γονείς οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, με απώτερο στόχο τη διευκόλυνσή τους για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που δημιουργεί ο ρόλος τους ως γονείς. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την πρώτη φάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με περισσότερο ενεργητικές και στοχευόμενες πρακτικές που αποσκοπούν στην κατάρτιση και την επανένταξη στην αγορά εργασίας» προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται πρώτη φορά από την Περιφέρεια Αττικής (πριν από το υπουργείο Εργασίας), η οποία με τις αποφάσεις της αυτές συμβάλλει ουσιαστικά στην κάλυψη μιας από τις σημαντικότερες ανάγκες των οικογενειών της Περιφέρειας, που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

ΠΗΓΗ News.gr

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...