ΟΓΑ: Πότε πληρώνεται η γ' δόση για τα οικογενειακά επιδόματα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΟΓΑ: Πότε πληρώνεται η γ' δόση για τα οικογενειακά επιδόματα

Written By Pallini Press on Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:53 π.μ.

Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Το πρώτο 10αήμερο του Οκτωβρίου, δηλαδή 10 μέρες νωρίτερα από την καταληκτική προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου, εκτιμά η διοίκηση του ΟΓΑ ότι θα καταφέρει να καταβάλλει την γ' δόση των Οικογενειακών Επιδομάτων.

Ύστερα από τις απαραίτητες διασταυρώσεις που έχουν γίνει με το υπουργείο Οικονομικών και ειδικά με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), μετά τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έγιναν, υπολογίζεται ότι θα υπερβούν τις 500.000 οι δικαιούχοι της γ' δόσης. Από αυτούς οι 235.463 είναι ήδη δικαιούχοι και έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Οι υπόλοιποι όμως θα λάβουν για πρώτη φορά φέτος τη συγκεκριμένη παροχή που αφορά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Για το λόγο αυτό υπολογίζεται ότι η συνολική δαπάνη για να πραγματοποιηθεί η καταβολή της γ' δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων θα υπερβεί τα 222 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

www.dikaiologitika.gr

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...