Δεν αλλάζουν τα χωροταξικά όρια των Δήμων, διαβεβαιώνει ο Π. Κουρουμπλής Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Δεν αλλάζουν τα χωροταξικά όρια των Δήμων, διαβεβαιώνει ο Π. Κουρουμπλής

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 | 8:48 μ.μ.

Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής των χωροταξικών ορίων των Δήμων αυτήν την περίοδο, διαβεβαίωσε ο... υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Κουρουμπλής παραβρέθηκε στη συνεδρίαση συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και οι δήμαρχοι - μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ ενημέρωσαν διεξοδικά την πολιτική ηγεσία για τα θέματα που ταλανίζουν τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας με το υπουργείο για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των χρόνιων προβλημάτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός επεσήμανε ότι στόχος της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας στα γραφεία της ΚΕΔΕ είναι να ακούσει με ιδιαίτερη προσοχή τους εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να καθιερωθεί κλίμα ειλικρινούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Στόχος μας, ανέφερε, «είναι να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και να σταματήσει με κάθε δυνατό τρόπο η διεύρυνση των ανισοτήτων».

Αναφερόμενος στον Καλλικράτη επεσήμανε ότι την τωρινή περίοδο δεν υφίσταται θέμα αλλαγής του χωροταξικού σχεδιασμού, σημειώνοντας ότι ορισμένα προβλήματα που γέννησε η εφαρμογή του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και άμεσα.

Ανακοίνωσε δε, ότι την επόμενη εβδομάδα, θα συσταθεί ειδική Επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών, έργο της οποίας θα είναι η επεξεργασία του νέου θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη, το οποίο θα συνδεθεί με τον Κώδικα των Δήμων.

Ο υπουργός τόνισε παράλληλα ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει κοινή συνάντηση του ίδιου, της ΚΕΔΕ και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ώστε να συζητηθεί το θέμα της παράτασης του ΕΣΠΑ καθώς και αυτό των παιδικών σταθμών.

Σε ο,τι αφορά το θέμα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού στους δήμους, ο υπουργός ζήτησε να δοθεί από την ΚΕΔΕ λίστα με τους 40-50 δήμους που παρουσιάζουν τις περισσότερες ελλείψεις ώστε σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, να διερευνηθεί με προσοχή το ζήτημα και πιθανοί τρόποι επίλυσής του.

Κλείνοντας, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την άμεση σύσταση μικτής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ η οποία σε καθημερινή βάση θα παρέχει ενδελεχή ενημέρωση προς την πολιτική ηγεσία ώστε να επιλύονται άμεσα οι όποιες εκκρεμότητες.

Στόχος, τόνισε, είναι να δοθεί η δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να αυτενεργήσει, μέσα από μια ειλικρινή και καλόπιστη συνεργασία και την προσπάθεια όλων.

 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/09/blog-post_2912.html

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...