Αυτή ήταν η αιτία της τραγωδίας που πνίγηκαν οι τρεις ψυχές στη ΠΑΤΡΑ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Αυτή ήταν η αιτία της τραγωδίας που πνίγηκαν οι τρεις ψυχές στη ΠΑΤΡΑ

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 | 5:00 μ.μ.

Ο μόλος είχε καλυφθεί από τα νερά της βροχής και δεν διακρινόταν καλά το πού αρχίζει η... θάλασσα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να γλιστρήσει στο νερό, λένε πληροφορίες

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Πάτρας από τον τραγικό θάνατο που βρήκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τρεις φοιτητές, όταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά έξι άτομα, έπεσε μέσα στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πως ο 21χρονος Αντρεας Αλέξης, η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη (κάτοικοι Πατρών), κι η 20χρονη Γεωργιάνα Μουραφέντη από την Καλαμάτα δεν είναι πια στη ζωή. Την ίδια ώρα, πληροφορίες από πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα ο πολύ άσχημος καιρός, η δυνατή βροχή και η περιορισμένη ορατότητα ήταν τα αίτια που το αυτοκίνητο με τα έξι παιδιά έπεσε στο λιμάνι.

Στο τραγικό παιχνίδι της μοίρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, φίλος του άτυχου Αντρέα κλήθηκε στο σημείο ως πυροσβέστης, για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό των αδικοχαμένων παιδιών. Ο ίδιος μίλησε θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, και υποστήριξε πως οι εικόνες που αντίκρισε τον συγκλόνισαν. «Ανατριχιάζω ακόμα. Δε μπορώ να το πιστέψω. Ο αδελφός μου λίγο πριν είχε δει τα παιδιά να διασκεδάζουν κι εγώ μετά είδα να τα ανασύρουν νεκρά από τη θάλασσα», δήλωσε ο παιδικός φίλος του 21χρονου. «Ήμασταν φίλοι από παιδιά και γείτονες. Όταν είδα τον Αντρέα νεκρό δε μπορούσα να πιστέψω πως ήταν αυτός. Μου έμοιαζε σα να μου κάνουν πλάκα. Η εικόνα αυτή θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου. Ήταν το καλύτερο παιδί», πρόσθεσε.

«Ήρθαν να συλλυπηθούν κι ο πατέρας του Αντρέα τους αγκάλιασε»

Ωστόσο μίλησε και ο καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Γιάννης Ματσούκας, που γνωρίζει προσωπικά τους γονείς του αδικοχαμένου Αντρέα, ο οποίος ήταν φοιτητής στο Τμήμα Γεωλογίας. «Έκανε όνειρα για μεταπτυχιακές σπουδές σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ήθελε να κάνει έρευνα στα ορυκτά και στην ενέργεια. Ήταν ένα παιδί γεμάτο όρεξη για ζωή και για πρόοδο», δήλωσε ο καθηγητής Ματσούκας, προσθέτοντας πως «δεν ήταν φοιτητής μου ο Αντρέας. Ο αδελφός του παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Χημείας στο οποίο ήμουν συντονιστής για πολλά χρόνια, όμως, γνωρίζω καλά την οικογένεια. Ο Αντρέας ήταν ένας άγγελος κι εξαιρετικά ευγενής. Πήγα στην κηδεία χθες κι όλα όσα βιώσαμε ήταν συγκλονιστικά. Όλοι κλαίγαμε», πρόσθεσε.

«Κάποια στιγμή πήγαν τα τρία παιδιά που σώθηκαν να συλλυπηθούν τους γονείς του Αντρέα. Μιλώντας στον πατέρα του και κλαίγοντας τού είπαν "θέλουμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη που δε μπορέσαμε να σώσουμε τον Αντρέα" κι εκείνος τους είπε "παιδιά μου μη μου ζητάτε συγγνώμη. Ήταν θέλημα Θεού να γίνει αυτό που έγινε. Εσείς δε φταίτε σε τίποτα, το παιδί μου ήταν θέλημα Θεού να φύγει. Προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά που ήταν πίσω. Κι έφυγε μαζί τους. Θέλω να σας γνωρίσω. Είστε και δικά μου παιδιά". Η δύναμη και το μεγαλείο ψυχής που έδειξε εκείνη τη στιγμή αυτός ο άνθρωπος ήταν απίστευτα», σημείωσε ακόμη.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Τα άτυχα παιδιά είχαν βγει να διασκεδάσουν με την παρέα τους γιορτάζοντας τα γενέθλια ενός κοινού τους φίλου. Ο καιρός ήταν αγριεμένος κι έβρεχε καταρρακτωδώς, όμως, επηρεασμένα από τον αυθορμητισμό και την ανεμελιά της νιότης δεν έμειναν στο σπίτι και συνέχισαν το γλέντι σε μαγαζί της πόλης. Η μεγάλη παρέα χωρίστηκε σε δύο αυτοκίνητα. Το ένα πάρκαρε μέσα στην πόλη και το άλλο στο παλιό λιμάνι. Όλοι τους συναντήθηκαν στο νυχτερινό μαγαζί και λίγο μετά τις 05:00 η παρέα χωρίστηκε ξανά. Ο Αλέξης, η Ρεγγίνα κι η Γεωργιάνα, μαζί με άλλους τρεις φίλους τους, κατευθύνθηκαν εν μέσω κακοκαιρίας στο παλιό λιμάνι και κατά τις 05:30 επιβιβάστηκαν στο μοιραίο αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Atos.

Ελάχιστα λεπτά μετά την επιβίβαση το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με πηγές, τη στιγμή που συνέβη το τραγικό δυστύχημα έβρεχε καταρρακτωδώς. Η ορατότητα του οδηγού ήταν περιορισμένη, ενώ το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο πολύ κοντά στη θάλασσα. Μπροστά από το αυτοκίνητο βρισκόταν μία τεράστια λίμνη νερού που είχε σκεπάσει τα όρια της ασφάλτου με εκείνα της θάλασσας. Μόλις ο οδηγός πήγε να κάνει αναστροφή η αριστερή ρόδα γλίστρησε κι έτσι το όχημα ξέφυγε κι έπεσε μέσα στη θάλασσα. Δύο παιδιά, ανάμεσά τους ο οδηγός του οχήματος, κατάφεραν να σωθούν και να καλέσουν σε βοήθεια. Ένας ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση όμως, ο Αλέξης, η Ρεγγίνα κι η Γεωργιάνα δυστυχώς νεκροί. Τραγικό της συγκλονιστικής υπόθεσης το γεγονός ότι μόλις 35 μακριά βρίσκεται σταθμός του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής για τα καράβια που δένουν στο λιμάνι. Μόνοι τους οι άνθρωποι που είχαν βάρδια δε μπορούσαν να κάνουν κάτι, καθώς δε διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό και την γνώση κι έπρεπε να επιχειρήσει για τη διάσωση των παιδιών ειδική ομάδα βατραχανθρώπων.

Ο θάνατος των τριών φοιτητών σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τις σορούς τους και πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή, Ανδρέα Γκότση, προήλθε από πνιγμό, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να βγουν σε έναν μήνα. Την ίδια ώρα, σε έναν περίπου μήνα αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμά τους κι οι πραγματογνώμονες σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα, ενώ φέρονται να έχουν ζητήσει χρόνο ώστε να εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία που θα συλλέξουν, αξιολογώντας ταυτόχρονα τα όποια ευρήματα υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Πηγή

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...