ΠΑΛΛΗΝΗ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ: Γιατί σε αυτές τις εκλογές, θα στηρίξω το ΕΠΑΜ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΠΑΛΛΗΝΗ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ: Γιατί σε αυτές τις εκλογές, θα στηρίξω το ΕΠΑΜ

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:32 μ.μ.

ALIFERIS

Όταν σε ένα γάμο (ευρωζώνη), εμφανίζεται σφοδρότατη ενδοοικογενειακή βία (επταετής καταστροφική λιτότητα), που προκαλεί σωματικά και ψυχολογικά τραύματα (αυτοκτονίες, κατάθλιψη) στα παιδιά (Ελληνικός λαός), τότε, αναπόφευκτα, αυτό θα καταλήξει σε δύο, ομολογουμένως άσχημες καταστάσεις: Ή τα παιδιά θα αναγκαστούν να διαφύγουν από το σπίτι (μετανάστευση), προκειμένου να γλιτώσουν από τα χειρότερα ή ο γάμος, θα οδηγηθεί σε διαζύγιο (έξοδος από τη ζώνη του ευρώ και επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα).

Κι ενώ στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικός, που να υποστηρίζει πως η διατήρηση αυτής της σχέσης, θα είναι προς όφελος των παιδιών, στο θέμα της οικονομικής πολιτικής, οι περισσότεροι... "ειδικοί" εντός Ελλάδος και ορισμένοι εκτός, επιμένουν, πως παρά τα απτά καταστροφικά αποτελέσματα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, μέσω των ¨συμβουλών των ειδικών¨ (Μνημόνιο 1 και 2), η σχέση αυτή, πρέπει, όχι μόνο να διατηρηθεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, αλλά και να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο, μέσω νέων ¨συμβουλών¨ (Μνημόνιο 3)…!

Για να καταλάβω δηλαδή, όταν το κάπνισμα, σου προκαλεί έντονο βήχα και δύσπνοια, εσύ θα συνεχίσεις να καπνίζεις μέχρι να πεθάνεις από ασφυξία; Ακόμη και στην περίπτωση, που ενώ γνωστοί και φίλοι σε προτρέπουν να το διακόψεις γιατί σε σκοτώνει, εσύ θα ακούσεις τους... "ειδικούς", που σου λένε, όχι μόνο συνέχισε, αλλά αύξησέ το κι άλλο;

Θα μου πουν κάποιοι: ¨Μα το νόμισμα, είναι ένα εργαλείο. Ένα συναλλακτικό μέσο¨…! Βεβαίως, τους απαντώ. Πλην όμως, ένα πανίσχυρο εργαλείο, που δίνει ή παίρνει ζωή σε μία οικονομία. Εξαρτάται, καθαρά και μόνο, από αυτόν που βάζει τους κανόνες που το διέπουν.

Θα σας το αναλύσω, με ένα απλό παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιοκτήτης (λαός) ενός μικρού κτήματος (κράτος), στο οποίο έχετε προσλάβει (μέσω εκλογών) επιστάτες (κυβέρνηση) να το διαχειρίζονται και εντός αυτού, υπάρχει μία γεώτρηση (νομισματοκοπείο), με την οποία τροφοδοτείτε ΔΩΡΕΑΝ το μποστάνι σας (οικονομία) με νερό (χρήμα) και συλλέγετε τους καρπούς σας (παραγωγή). Σας πρότεινα λοιπόν μία συμφωνία, σαν μεγαλογαιοκτήμονας που είμαι (Γερμανική ή Γαλλική ή άλλη οικονομία), έτσι ώστε, να συναποφασίζουμε από κοινού (Ε.Ε.), τι προϊόντα και σε τι ποσότητα θα παράγετε (παραγωγικό μοντέλο), ώστε να επιτευχτεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση των προϊόντων μας. Φαντάζομαι πως δεν θα είχατε καμία αντίρρηση μέχρι εδώ. Ούτε κι εγώ άλλωστε, εφόσον η συνδιαχείριση θα απέδιδε τα μεγαλύτερα οφέλη για όλους μας.

Αν στην πορεία όμως, σας ζητούσα να κλείσετε οριστικά τη δική σας γεώτρηση και να σας προμηθεύω εγώ το απαιτούμενο για την παραγωγή σας νερό, σε εμφιαλωμένο ακριβό μπουκάλι (ΕΚΤ-ευρώ), αντί να χρησιμοποιείτε το δικό σας (Εθνικό νόμισμα), το οποίο, όπως είπαμε και παραπάνω είναι ΔΩΡΕΑΝ και μάλιστα, με την υποχρέωση, η αγορά να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από μεσάζοντες (Τράπεζες) και φυσικά με κάποια ¨μικρή¨ προμήθεια (spread), η οποία θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την τιμή, θα συμφωνούσατε;

Είμαι σίγουρος, πως δεν θα το δεχόσασταν ΠΟΤΕ…!!!

Στην περίπτωση όμως της Ελλάδας, οι… διορισμένοι από εμάς ¨επιστάτες¨, (είπαμε, κυβερνήσεις), λειτουργώντας προδοτικά και εις βάρος μας, το αποδέχθηκαν!!!

Και σα να μην έφθανε αυτό, κατέκλεβαν μεγάλο μέρος από τις ποσότητες εμφιαλωμένου νερού (ευρώ) που μας προμήθευαν, ενώ μας τις χρέωναν στο ακέραιο, κάνοντας όλο και πιο αναιμική την παραγωγή μας (αποβιομηχάνιση), πλιατσικολογούσαν επιπλέον και επί της όποιας παραγωγής (μίζες, θαλασσοδάνεια, ¨επιδοτήσεις¨ σε ημετέρους κ.ά.), ανεβάζοντας σε δυσθεώρητα ύψη το χρέος της χώρας!

Τώρα θα μου πείτε: ¨Μα πάλεψαν σκληρά επί έξι-επτά μήνες, προσπαθώντας να αλλάξουν τους κανόνες της Ευρώπης, για μία πιο δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη, οικονομική πολιτική¨. Ίσως ακόμη και να εκβιάστηκαν.

Απαντώ: Ίσως. Το αποτέλεσμα που πέτυχαν όμως, παρότι το 61,3% του Ελληνικού λαού, βροντοφώναξε ΟΧΙ στα μνημόνια και την εξαθλίωση, αγνοώντας επιδεικτικά την εις βάρος του τρομοκρατική επίθεση πολιτικών και ΜΜ(Εξαπάτησης), είναι ένα και έχει όνομα: MEMORANDUM (Μνημόνιο) 3!!!

Δεν κατάφεραν να κάνουν, ούτε αυτό που από κοινού οι δύο συγκυβερνήτες είχαν συμφωνήσει προγραμματικά. Τη διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους. Τη μεγάλη ανάσα δηλαδή, για την Ελληνική οικονομία. Υποσχέσεις και τίποτε περισσότερο δεν πήραν.

Δεν ξέρω αν είναι ανικανότητα, εκβιασμός ή στρατηγικός ελιγμός. Αυτό που ξέρω, είναι πως ο Ελληνικός λαός, βρίσκεται για άλλη μια φορά, με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. Και πως, για μία ακόμη φορά, πρέπει να συνταχθώ με τις δυνάμεις εκείνες, που έχουν σχέδιο και δηλώνουν ικανές και έτοιμες να αγωνιστούν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, από την οικονομική αυτή τη φορά, εισβολή και κατοχή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ
Φίλος του ΕΠΑΜ Παλλήνης

Παλλήνη
7 Σεπτεμβρίου 2015

Υ.Γ. Αναλύοντας πληροφορίες που δέχτηκα, αλλά και πληροφορίες που κυκλοφορούν στον τύπο, κυρίως στο διαδίκτυο, το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τη γεωστρατηγική πολιτική και διπλωματία της ευρύτερης περιοχής μας, ενδέχεται, όλα όσα εξέφρασα στην επιστολή μου αυτή, να μην έχουν καμιά μα καμιά σημασία, λόγω σημαντικών εξελίξεων και γεγονότων που θα λάβουν χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα επηρεάσουν άμεσα τη χώρα μας.. Όλοι γνωρίζουμε σε πόσο σημαντική θέση βρίσκεται η Ελληνική επικράτεια και πόσο στενά συνδεδεμένη είναι, σε σχέση με τους σχεδιασμούς των μεγάλων γεωστρατηγικών παικτών του πλανήτη. Ας ελπίσουμε, πως όλα θα πάνε καλά και θα κυλήσουν ήσυχα οι μέρες που απομένουν, μέχρι την τελική μάχη των εκλογών.

Και για το καλό της πατρίδας μας, ας ¨νικήσουν¨ οι πιο ΑΞΙΟΙ…!!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Παλλήνη : Mία παραίτηση από τους ΑΝΕΛ που θα συζητηθεί

539152_10200283717117630_1885039402_n - ‘½Ä¯³Á±Æ¿[8]

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...