Περιφέρεια Αττικής: Η αρμοδιότητα για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Περιφέρεια Αττικής: Η αρμοδιότητα για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Written By Pallini Press on Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:31 π.μ.


Η αρμοδιότητα της κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων ή κατασκευών, δεν ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία είναι αυτοτελής διοικητική μονάδα, αρμόδια για τις επιχειρησιακές και ελεγκτικές δραστηριότητες του κράτους στην περιοχή ευθύνης της, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωση εκδίδεται με αφορμή λανθασμένες αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με κατεδαφίσεις που είχαν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν σε δήμο της Ανατολικής Αττικής. Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, ο νόμος 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), στο άρθρο 280 - II, περ. 45, προβλέπει ρητά ότι στις αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, υπάγεται «η εκτέλεση αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων ή κατασκευών, που εκδίδονται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, κατά ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 267/1998 (ΦΕΚ 195 Α) και της σχετικής νομοθεσίας».

Σημειώνεται ότι, στην έδρα κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 215 του ν.3852/2010 μια «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ», η οποία αποτελεί αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπ. Εσωτερικών και υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών. Μετά την παραίτηση του γεν γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα τον περασμένο Ιανουάριο, καθήκοντά γενικού ασκεί η διευθύντρια της υπηρεσίας Καλλιόπη Καρδαμήτση, με την οποία ο δήμαρχος Ραφήνας Βασίλης Πιστικίδης έχει σοβαρή αντιπαράθεση μετά τις εντολές κατεδάφισης που εξέδωσε η υπηρεσία της.

newsbeast.gr

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...