ΕΠΕΙΓΟΝ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Δωρεάν φοίτηση για 50 νέους και νέες στη ΣΒΙΕ - Αφορά οικονομικά ευάλωτους δημότες Αττικής - Αιτήσεις στη κοινωνική υπηρεσία των Δήμων Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Δωρεάν φοίτηση για 50 νέους και νέες στη ΣΒΙΕ - Αφορά οικονομικά ευάλωτους δημότες Αττικής - Αιτήσεις στη κοινωνική υπηρεσία των Δήμων

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:11 μ.μ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία ανθρωπιάς της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τη ΣΒΙΕ, που αφορά 50 πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης για οικονομικά ευάλωτους δημότες της Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τους γενικούς διευθυντές της ΣΒΙΕ Δάφνη Φουντουκάκου και Νικόλαο Καστρινάκη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου τους έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου . Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν μετά από αξιολόγηση του συνόλου των αιτήσεων και θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου . Επιπλέον, όσοι ενδιαφερόμενοι δεν θα επιλεγούν για πλήρη υποτροφία, η ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να σπουδάσουν το επάγγελμα που επιθυμούν.

Οι ειδικότητες του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι υπότροφοι σπουδαστές είναι οι ακόλουθες:

Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (Μικροβιολόγου)

Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου

Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ

Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής

Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας

Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Βοηθός Εργοθεραπείας

Βοηθός Φαρμακοποιού-Τεχνικός Φαρμάκων και Καλλυντικών

Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας

Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας

Βοηθός Οπτικής – Οπτομετρίας

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

Οι εκπρόσωποι της ΣΒΙΕ τόνισαν ότι η συνεργασία αυτή και η προσφορά των 50 υποτροφιών, αξίας 180.000 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής.

Πατούλης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε τα εξής:

«Στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τη χώρα μας, η σύμπραξη μεταξύ κοινωνικά ενεργών φορέων στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας. Η ΣΒΙΕ, η Σχολή που καθιέρωσε τα Επαγγέλματα Υγείας στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκε στην πρόταση μας για τη στήριξη των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ) και οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω της έντονης οικονομικής δυσπραγίας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προσφέρει 50 πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης σε κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους δημότες της Αττικής. Οι υπότροφοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα του Τομέα Υγείας, Αισθητικής και Παιδαγωγικών και κατά την αποφοίτησή τους να πάρουν αναγνωρισμένο κρατικό πτυχίο και προοπτική άμεσης απορρόφησης, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κοντά σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, επεκτείνοντας την προσπάθειά μας και σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Επίσης θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση και τους ιδιοκτήτες της Σχολής και να τονίσω πως μέσω αυτής της συνεργασίας η Αυτοδιοίκηση ξεκινά συνεργασία με υγιείς επιχειρήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης».

Πηγή

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...