Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ! 3-2 ο Θρύλος την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ! 3-2 ο Θρύλος την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 | 1:10 π.μ.

ΕΠΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΑΓΚΙΚΟ «ΔΙΠΛΟ», ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ δεν ξέρεις τι να πρωτογράψεις… Με «μαέστρο» όχι τον Τσόρι Ντομίνγκες αυτή την φορά, αλλά τον Μάρκο Σίλβα οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο Έμιρεϊτς χωρίς να φοβηθούν ούτε στιγμή το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα της Άρσεναλ και έκανα όλη την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει παίρνοντας τη νίκη με 3-2!

Ο Θρύλος πήρε την πρώτη του νίκη-θρίαμβο στο Νησί μετά από 13 επισκέψεις και απέδειξε ότι είναι ικανός να κερδίζει παντού! Ακόμα και στις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης. Εκεί που πολλές ομάδες έχουν υποκύψει από τους "κανονιέρηδες".

Με… μπροστάρηδες τον εκπληκτικό και πάκι Φορτούνη και τον Ρομπέρτο που έκανε ουκ ολίγες τεράστιες επεμβάσεις, υπέταξε την Άρσεναλ, που εμφανιζόταν ως το μεγάλο φαβορί του παιχνιδιού. Σκόρερ οι Πάρντο (33’), Φορτούνης (40’) και Φινμπόγκασον (66’). Για τους «κανονιέρηδες» σκόραραν οι Γουόλκοτ (35’) και Αλέξις Σάντσες (65’).

Έτσι έπαιξαν Άρσεναλ και Ολυμπιακός

Η Άρσεναλ ξεκίνησε το ματς με τον Οσπίνα κάτω από τα δοκάρια, τους Γκάμπριελ και Κοσιελνί στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ τον Μπεγιερίν, αριστερά ο Γκιμπς, και στο κέντρο με τον Κοκλέν, Καθόρλα και δεκάρι τον Οζίλ. Στις δύο πτέρυγες ήταν οι Τσάρμπελεϊν και Αλέξις Σάντσες και φορ ο Γουόλκοτ.

Ο Μάρκο Σίλβα προτίμησε για αριστερό μπακ τον Σαλίνο και όχι τον Μαζουακού κάνοντας την έκπληξη. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Σαλίνο, στόπερ οι Σιόβας και Μποτία, στο κέντρο οι Καμπιάσο, Κασάμι και λίγο πιο μπροστά ο Φορτούνης, αριστερά ο Σεμπά, δεξιά ο Πάρντο και φορ ο Ιντέγε.

Την… έπιασε στον ύπνο και προηγήθηκε!

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Άρσεναλ να έχει την υπεροχή στα πρώτα 10 λεπτά. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο σε αυτό το διάστημα, χωρίς όμως να μπορέσουν να διασπάσουν την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, η μόνη ευκαιρία της Άρσεναλ σε αυτό το διάστημα προήλθε μετά από μια αντεπίθεση, όταν ο Τσάμπερλεϊν με σουτ από πλάγια, έστειλε τη μπάλα άουτ. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός πάτησε ακόμη καλύτερα στα πόδια του κερδίζοντας μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν και οι πρώτες… επισκέψεις στην περιοχή του Όσπινα, με πλέον χαρακτηριστική στιγμή το σουτ του Φορτούνη στο 23’, όταν η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η εικόνα του Ολυμπιακού όμως γινόταν ολοένα και καλύτερη και με τον Έλληνα διεθνή μέσο να ανεβάζει αρκετά την απόδοσή του, κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Άρσεναλ. Έτσι λοιπόν, στο 33’ μετά από μια εξαιρετική κομπίνα σε κόρνερ, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με σουτ εκτός περιοχής από τον Πάρντο με την μπάλα να χτυπάει πάνω σε αμυντικούς των «κανονιέρηδων». Κάπου εκεί όμως οι Πειραιώτες έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και μετά από δύο λεπτά, δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Γουόλκοτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Αφού λοιπόν δεν πτοήθηκαν από τη γρήγορη ισοφάριση, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα κατάφεραν να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα από στημένη φάση, με τον Φορτούνη να νικάει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ τον Οσπίνα και να κάνει στο 40’ το 1-2. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μια μάχη κέντρου, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ.

Το «κάρφωσε» ο Φινμπόγκασον, ιστορικός θρίαμβος του Θρύλου στο Λονδίνο!

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με μια αλλαγή στην ενδεκάδα τους, καθώς ο Μάρκο Σίλβα έριξε στη «μάχη» τον Φινμπόγκασον αντί του Ιντέγε. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, έδειξε να κρατάει το προβάδισμα σχετικά εύκολα, ενώ απειλούσε όποτε τους δινόταν η ευκαιρία, με πλέον χαρακτηριστική στιγμή το σουτ του Κασάμι (54’) που σταμάτησε ο Όσπινα.

Οι γηπεδούχοι έκαναν πιο έντονη την πίεσή τους και έτσι ανάγκασαν τον Ρομπέρτο σε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις σε σουτ των Τσάμπερλεϊν (63’) και Καθόρλα (63’), με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ολυμπιακού να λυγίσουν δύο λεπτά αργότερα, καθώς με κεφαλιά του Σάντσες, η Άρσεναλ ισοφάρισε σε 2-2. Οι νταμπλούχοι όμως δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη.

Έτσι λοιπόν στο 67’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Άρσεναλ, ο Φινμπόγκασον με εξαιρετικό τρόπο νίκησε τον Οσπίνα και έκανε το 3-2, βάζοντας και πάλι… φωτιά στους ΓΑΥΡΟΥΣ στην εξέδρα. Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στο παιχνίδι και τον Ερνάνι, προκειμένου να δώσει πνοή στα «φτερά» του Ολυμπιακού, με την Άρσεναλ στο 77’ να χάνει μία ακόμη ευκαιρία, όταν ο Ρομπέρτο σταμάτησε εκπληκτικά φάουλ του Οζίλ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης η Άρσεναλ τα έπαιξε όλα για όλα, με αποτέλεσμα να κλείσει στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν στην πίεση και με τον Ρομπέρτο σε εξαιρετική ημέρα –παρά το πρώτο γκολ που δέχτηκε από τον Γουόλκοτ και φέρει ευθύνη- και πήραν έτσι μια τεράστια νίκη στο Νησί, για πρώτη φορά στην ιστορία τους μετά από 13 επισκέψεις στην Αγγλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιενλί (57 Μετερσάγκερ) Μπεγερίν (85΄Κάμπελ), Οζίλ, Καθόρλα, Κοκελέν (60 Ράμσεϊ), Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Σεμπά (72’ Ερνάνι), Πάρντο, Φορτούνης (86’ Βούρος), Ιντέγε (46’ Φιμπόγκασον).

gavros.gr

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...