"Καίνε" χιλιάδες οφειλέτες οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

"Καίνε" χιλιάδες οφειλέτες οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 | 1:04 μ.μ.

Μετεκλογική μπόρα για τους πολίτες. Ποιοι κινδυνεύουν να τεθούν εκτός της ρύθμισης για τις 100 δόσεις. Οι νέες, αυστηρότερες προϋποθέσεις για το επιτόκιο και τον αριθμό τους. Όλες οι αλλαγές

Πονοκέφαλο για χιλιάδες οφειλέτες αποτελούν οι επί τα χείρω αλλαγές που έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και αφορούν τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Τις νέες, αυστηρότερες προϋποθέσεις θα πρέπει να τις τηρούν όλοι οι οφειλέτες, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει για τα χρέη τους στο Δημόσιο.

Όποιος δεν πληροί τις νέες προϋποθέσεις, μοιραία θα τίθεται εκτός ρύθμισης. Οι επί τα χείρω αλλαγές αφορούν τόσο στο επιτόκιο όσο και στη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων σε συνάρτηση με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη.

Αναλυτικά:

Επιτόκιο

Αυξάνεται στο 5%, από 3% προηγουμένως, για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Για τους φορολογούμενους που έχουν χαμηλότερες οφειλές, για να μην ισχύσει το επιτόκιο 5% θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

- Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα.

- Η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη σύμφωνα με το Ε9 να είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.

- Η βασική οφειλή που θα υπάγεται στη ρύθμιση να υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

Λιγότερες δόσεις

Καθιερώνεται η δυνατότητα μείωσης του αριθμού των δόσεων, εάν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει την οφειλή του σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες, οποτεδήποτε καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

Απώλεια ρύθμισης

Χάνουν τη ρύθμιση όσοι οφειλέτες δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (ατομικές ή αυτές για τις οποίες υπάρχει ευθύνη καταβολής) μέσα σε τρεις μήνες από την προθεσμία πληρωμής.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

news247.gr

 

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...