CINE ΠΑΛΛΗΝΗ: Από Πέμπτη 20/08 έως και Τετάρτη 26/8 ΔΥΟ ΕΡΓΑ ["Ο κύριος Χολμς" & "Σε ακολουθεί" – ΔΕΙΤΕ ΤΑ TRAILER] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

CINE ΠΑΛΛΗΝΗ: Από Πέμπτη 20/08 έως και Τετάρτη 26/8 ΔΥΟ ΕΡΓΑ ["Ο κύριος Χολμς" & "Σε ακολουθεί" – ΔΕΙΤΕ ΤΑ TRAILER]

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 | 11:45 π.μ.

4672

CINE ΠΑΛΛΗΝΗ

Από Πέμπτη 20 Αυγούστου έως και Τετάρτη 26 Αυγούστου,
ΔΥΟ ΕΡΓΑ
Πρώτη παράσταση στις 9:00, "Ο κύριος Χολμς"
Δεύτερη παράσταση στις 11:00, "Σε ακολουθεί"

Λίγα λόγια για τα έργα:

Ο κύριος Χολμς

Στη βρετανική επαρχία του 1947, ο 93χρονος Σέρλοκ Χολμς αρχίζει να έχει έντονα σημάδια απώλειας μνήμης. Ενώ πιάνει φιλία με έναν ανήλικο θαυμαστή του, γιο της οικονόμου του, προσπαθεί ταυτόχρονα να θυμηθεί και να διαλευκάνει μια άλυτη για 30 χρόνια υπόθεση.

Χωρίς εξάρσεις και βασισμένος σε ένα μυθιστόρημα του Αμερικανού Μιτς Κάλιν, ο άνισος Μπιλ Κόντον (του οσκαρικού «Θεοί και Δαίμονες», του «Dreamgirls», αλλά και της βαμπιρο-«Χαραυγής») διατηρεί τους πρέποντες ελεγειακούς τόνους, κορυφώνει δραματικά γεγονότα και χαρακτήρες με έναν προβλέψιμο τρόπο, έχει όμως παραδώσει πολύ σοφά τον ήρωά του στα χέρια ενός ερμηνευτικού κολοσσού που κάνει όλη τη διαφορά. Είναι απόλαυση να διαπιστώνεις πως τίποτα δεν είναι προφανές, εύκολο ή κλισέ στο γεμάτο χάρη και ημιτόνια παίξιμο του αφοπλιστικού Ίαν ΜακΚέλεν, εδώ σε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους της καριέρας του.

Σε ακολουθεί

Η νεαρή Τζέι γνωρίζει τον μυστηριώδη 21χρονο Χιου. Έπειτα από μερικά ραντεβού οι δυο τους κάνουν έρωτα στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου. Η ημίγυμνη Τζέι ξυπνά ακινητοποιημένη σε μια οικοδομή, με τον εραστή της να της ανακοινώνει ότι την έχει κολλήσει ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο μεταφυσικό νόσημα. Ο εφιάλτης για την Τζέι έχει μόλις ξεκινήσει.

Το ανεξάρτητο horror film προσφέρει έναν αργόσυρτο, ατμοσφαιρικό και άκρως ενοχλητικό τρόμο πειράζοντας τις συμβάσεις του είδους που χρησιμοποιεί – εξαιρετική η δουλειά του φωτογράφου Μάικλ Γκιουλάκις. Στο ευρύτερο αφηγηματικό του κάδρο χωράνε σχεδόν τα πάντα: από την ατελείωτη καπιταλιστική κρίση που έχει μετατρέψει το Ντιτρόιτ σε πόλη-φάντασμα, την τραυματική σεξουαλική αφύπνιση/ενηλικίωση που συντελείται απουσία των γονιών (είναι ουσιαστικά απόντες από το φιλμ) και τους κινδύνους της εφηβικής ακολασίας μέχρι το τέλος της αυθεντικότητας στην τέχνη και μια δεξιοτεχνική ψυχαναλυτική ανάγνωση των ηρώων.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας προσφέρετε......

Ανώνυμος είπε...

Το καλυτερο cinema στην Ανατολικη Αττικη

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...