«Κλείδωσε η συμφωνία-Απομένουν λεπτομέρειες» Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

«Κλείδωσε η συμφωνία-Απομένουν λεπτομέρειες»

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 | 9:47 π.μ.

newego_LARGE_t_1101_54547159_type12713

«Επιτέλους έχουμε λευκό καπνό. Φτάσαμε σε συμφωνία. Αυτή την στιγμή συζητούνται κάποιες λεπτομέρειες» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, γύρω στις 8.30 σήμερα το πρωί και ενώ οι μαραθώνιες συνομιλίες που ξεκίνησαν χθες, διήρκησαν-με ένα διάλειμμα- σχεδόν 22 ώρες.

Για «δυο-τρεις λεπτομέρεις» που εκκρεμούν έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δίχως να αναφερθεί διεξοδικά στο ποιές είναι αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, στα ζητήματα που αφορούν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα «κόκκινα δάνεια» και την απελευθέρωση της αγορά της ενέργειας. Επίσης, παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες για τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα εξεταστούν από τα τεχνικά κλιμάκια.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι υπήρξε συμφωνία για τους δημοσιονομικούς στόχους οι οποίοι είναι:

Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

Οι δύο πλευρές φέρονται να "βλέπουν" ύφεση με συρρίκνωση του ΑΕΠ για το 2016 κατά 0,5%, επιστροφή στην ανάπτυξη το β' εξάμηνο του επόμενου έτους και ανάπτυξη 2,3% το 2017.

Πηγές από την πλευρά της κυβέρνησης έλεγαν τα ξημερώματα ότι κανένα νέο δημοσιονομικό μέτρο δεν θα ληφθεί το 2015 και το 2016 για να επιτευχθούν οι στόχοι που "κλείδωσαν" μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και πως για τα επόμενα έτη οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με τις εξελίξεις.

πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...