Τo πρώτο διεθνές βραβείο καλύτερης παρουσίασης απονεμήθηκε στην παρουσίαση του Δήμου Παλλήνης στο Διεθνές Φόρουμ για την Δημόσια Υγεία στο Μάντσεστερ - Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τo πρώτο διεθνές βραβείο καλύτερης παρουσίασης απονεμήθηκε στην παρουσίαση του Δήμου Παλλήνης στο Διεθνές Φόρουμ για την Δημόσια Υγεία στο Μάντσεστερ

Written By Pallini Press on Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015 | 9:00 μ.μ.

Μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Μεγάλης Βρετανίας ο Δήμος Παλλήνης, συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνές Φόρουμ για την Δημόσια Υγεία στο Μάντσεστερ, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015.

Το Διεθνές Φόρουμ για την Δημόσια Υγεία συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από τον φορέα Αστική Συνεργασία του Μάντσεστερ για την Δημόσια Υγεία του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Η φετινή διοργάνωση είχε τον τίτλο «Παγκόσμια Υγεία: οι καλοί, οι κακοί και η Οικονομία.

Στο Συνέδριο έγιναν περίπου 100 παρουσιάσεις που αφορούσαν νέες επιστημονικές εξελίξεις, καινούρια ερευνητικά δεδομένα από δημόσιους φορείς στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής και της υγείας, εκ των οποίων και η παρουσίαση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης και έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των διαφορετικών πλαισίων.

Οι 400 εκπρόσωποι φορέων, κοινωνικών υπηρεσιών, τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντές και πανεπιστημιακοί, ενημερώθηκαν για τα στοιχεία της φτώχειας και της ανεργίας στη χώρας μας, της εξέλιξη της κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα, αλλά και το ρόλο της Τοπικής αυτοδιοίκησης με γνώμονα τις δράσεις στο Δήμο Παλλήνης.

Ειδικότερα, έγινε εκτενής αναφορά στη φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίχθηκε το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, αλλά και στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου, της Τράπεζας Χρόνου και της Διανομής των Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες.

Σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα από την πλευρά των συνέδρων εκφράστηκε η Αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό και ειδικότερα προς το Δήμο Παλλήνης, απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με την φτώχεια και την ανεργία στη χώρα μας.

Ο Δήμος Παλλήνης εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κοινωνιολόγο, Ειρήνη Κουνενάκη και την Ελένη Κωνσταντίνου, ψυχολόγο, Δημοτική υπάλληλο στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού με δύο ανακοινώσεις (oral presentations) υπό τον τίτλο:

1. How economic crisis in Greece reflect on the community social services. The example of the Municipality of Pallini. (Irini Kounenaki)

2. European Urban Health Centre project (UHCE): Creating Elderly Support Groups in public social services of the Municipality of Pallini. (Eleni Konstantinou)

Τo πρώτο διεθνές βραβείο καλύτερης παρουσίασης, μετά από ψηφοφορία απονεμήθηκε στην παρουσίαση του Δήμου Παλλήνης με θέμα «Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο : Η περίπτωση του Δήμου Παλλήνης».

http://www.kounenaki.com/2015/07/o.html

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...