Ανθούσα – Γέρακας - Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις: Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 14/07/2015 Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ανθούσα – Γέρακας - Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις: Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 14/07/2015

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 | 9:11 μ.μ.


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου του 2015 στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, θέτοντας επί τάπητος πληθώρα θεμάτων που αφορούν τον Δήμο.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν έντονα ήταν η έλλειψη καυσίμων και η πλήρης αδυναμία προμήθειας αυτών από την συμβαλλόμενη επιχείρηση, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μετακίνηση πολλών οχημάτων του Δήμου.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Παναγιώτης Μερτύρης, τόνισε στον Δήμαρχο ότι, «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει τον Δήμο και το θέμα θα έπρεπε να είχε ήδη λυθεί, καθώς μετά την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τον περιορισμό κίνησης κεφαλαίων (capital controls), υπήρξε σαφέστατη οδηγία ν’ αποδέχονται πληρωμές όσοι διαθέτουν πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες και web banking».

Η απάντηση του δημάρχου κου Ζούτσου, ήταν ότι ο Δήμος Παλλήνης έχει προβεί σε καταγγελία της συγκεκριμένης σύμβασης χωρίς όμως να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ο κος Μερτύρης στην συνέχεια της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Ανθούσας, όπου ήταν παρών και κυριάρχησε το θέμα της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή.

Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, εκεί πήρε το λόγο ο πρώην Αντιδήμαρχος Ανθούσας, κος Γρηγόρης Καραγιάννης , ο οποίος έκανε γνωστό ότι η τοποθεσία είναι προαποφασισμένη από τον Δήμαρχο και μάλιστα έχει έρθει και σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του χώρου.

Ο Δήμαρχος απαντώντας, αποδέχτηκε το γεγονός ότι έχουν γίνει διεργασίες όσον αφορά τον συγκεκριμένο χώρο στην Ανθούσα και ζήτησε από την Αντιπολίτευση να του υποδείξει άλλο χώρο δημιουργίας ΣΜΑ, που να πληροί τις προϋποθέσεις σε Ανθούσα, Γέρακα ή Παλλήνη!

Η συγκεκριμένη απάντηση προφανώς και δεν μας καλύπτει, καθώς αυτό που περιμέναμε από τον Δήμαρχο ήταν να μπει στην ουσία του θέματος και να μας ενημερώσει αν έχει γίνει κάποια Οικονομοτεχνική - Περιβαλλοντική μελέτη, όπως επίσης και κατά πόσο είναι αναγκαία και επωφελής οικονομικά & περιβαλλοντικά για τον Δήμο μας η δημιουργία ενός σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ένα φλέγον θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της Ανθούσας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Παλλήνης και πρέπει η Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει αν υπάρχουν εμπεριστατωμένες μελέτες και σε ποια λογικά επιχειρήματα βασίζονται αυτές οι κινήσεις.

Τέλος, έντονη συζήτηση έγινε και για το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Λήψη απόφασης για τη διαδικασία και το χρόνο ολοκλήρωσης της απογραφής της παρ. 7 του άρθρου 267 του Ν. 3852/2010» όπου ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από την Αντιπολίτευση, να προτείνει Δημοτικούς Συμβούλους ώστε να συμμετέχουν στην επιτροπή.

Η απάντηση (με νόημα) του κου Μερτύρη ήταν άμεση καθώς τόνισε στον Δήμαρχο ότι, «δεν είναι στις προθέσεις του Συνδυασμού « Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις» να συμμετέχει σε μια επιτροπή που δεν είναι νομότυπη και θα έπρεπε να είχε συσταθεί εδώ και πέντε χρόνια»!

Με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι, «όποιος θελήσει να λάβει μέρος, θα πρέπει να το σκεφτεί καλά, γιατί μπορεί να έχει στο μέλλον νομικές συνέπειες».

Ο Συνδυασμός μας θα είναι παρών στην όλη διαδικασία και θα τοποθετηθεί μετά το πόρισμα της επιτροπής.

Πηγή: (Ανθούσα – Γέρακας - Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις)

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...